Šéfka Nečasovho kabinetu je v šoku: Polícia pol roka odpočúvala jej telefón!

NETKY.SK • 17 Jún 2013, 11:34 • 2 min
Šéfka Nečasovho kabinetu je v šoku: Polícia pol roka odpočúvala jej telefón!

PRAHA - Česká polícia disponuje aj intímnymi telefonátmi dnes už bývalej riaditeľky kabinetu českého premiéra Jany Nagyovej a samotného predsedu vlády Petra Nečasa, informoval dnes spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Detektívi Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu šesť mesiacov odpočúvali Nagyovej telefón a dostali sa tak k nespočetnému množstvu hovorov a SMS správ, ktoré si počas tohto obdobia vymenila s premiérom a šéfom Občianskej demokratickej strany (ODS) Nečasom.

Či bude intímna konverzácia medzi Nečasom a Nagyovou predmetom trestného spisu, alebo bude archivovaná či zlikvidovaná, doposiaľ nie je jasné, píšu Novinky. Polícia i olomoucký vrchný štátny zástupca Ivo Ištvan to v nedeľu odmietli komentovať, ale nepotvrdili ani ich existenciu.

Podľa obhajcu Eduarda Brunu sa práve týmto Nagyová veľmi trápi. "Vôbec netušila, že je odpočúvaná. Najviac zo všetkého ju po tom zadržaní deptalo práve to, že (policajti) počuli jej dôverné hovory," povedal Nagyovej právnik pre denník Právo. Nečasov telefón polícia podľa Práva neodpočúvala.

Bruna tiež dodal, že dôvodom, prečo dala Nagyová vojenskou tajnou službou sledovať premiérovu manželku Radku Nečasovú, nebola jej snaha dotlačiť ho k rozvodu, ale obavy z vypuknutia škandálu v súvislosti s údajnými väzbami Nečasovej manželky na Svedkov Jehovových. Nagyová sa údajne bála medializácie a chcela ochrániť celú rodinu premiéra, predovšetkým jeho deti.

Nečasov osud vo funkcii predsedu vlády spečatila kauza šéfky jeho kabinetu Jany Nagyovej, ktorú vo štvrtok zadržali v súvislosti s obvineniami zo zneužitia vojenskej rozviedky a v kauze údajného podplácania bývalých poslancov ODS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies