Hamilton o Mercedese, Riciardo sa baví novou výzvou

NETKY.SK • 20 Apríl 2020, 20:57 • 2 min
Hamilton o Mercedese, Riciardo sa baví novou výzvou

Sezóna F1 mala za normálnych okolností odštartovať už v marci. Prešli takmer dva mesiace a koronavírus ešte stále obmedzuje život obyvateľov na celom svete. Zmluvy však naďalej plynú a tá Hamiltonova sa už čoskoro končí. Aká bude jeho ďalšia budúcnosť v F1? Riciardo si zase kráti voľný čas "svojským parkourom".

slovakia

left justify in out

Hamilton a Ferrari? 

Na odchod z Mercedesu nechce britský pilot a 6-násobný majster sveta Lewis Hamilton ani pomyslieť. Svojho súčasného zamestnávateľa Mercedes AMG Petronas označil za "Tím snov."  Koncom roka mu totiž vyprší zmluva a v kuloároch sa začalo hovoriť o jeho možnom odchode do konkurenčnej stajne Ferrari.

 

img

 

Jasné vyjadrenie britského šampióna

Výkonný šéf tímu z Maranella Louis Carey Camilleri v decembri uviedol, že je polichotený záujmom Hamiltona diskutovať o svojej budúcnosti so šéfom Ferrari Johnom Elkannom. Brit však v dnešných hodinách ukončil všetky špekulácie svojím vyjadrením. "Nesnívam o žiadnom inom tíme. Mercedes je pre mňa Tím snov a nemám v úmysle presedlať do iného kokpitu," vyjadril sa. 

 

img

 

Schumacher a Brawn to dokázali

Len si spomeňme na sezónu 2012, po ktorej sa britský jazdec porúčal z McLarenu, ako jeho posledný majster sveta (2008), do konkurenčného Mercedesu. V tom období ho zlákal najmä šéf tímu Ross Brawn a 7-násobný majster sveta Michael Schumacher, ktorý po sezóne ukončil profesionálnu kariéru jazdca.

 

img

 

Prestup

Práve títo dvaja páni sa podieľali na výrobe monopostu, ktorý od sezóny 2014 straší celé štartové pole. Už dopredu sa vedelo, že spomínaná sezóna 2014 prinesie veľké zmeny nielen na monopostoch, ale motory budú ako vymenené (V6 Hybrid). Mercedes si sľuboval veľké veci, a tieto vízie predostrel aj Hamiltonovi pri rokovaniach o novej zmluve. 

 

img

 

Najlepší jazdci v najlepšom aute 

Výsledkom bol spočiatku prekvapivý prestup Hamiltona do Mercedesu, no ako sa neskôr ukázalo, Lewis spravil asi najlepšie rozhodnutie svojej kariéry. Pät titulov za 6 rokov hovorí jasnou rečou, navyše v sezóne 2016 vyhral druhý pilot Mercedesu "Proffesor" Nico Rosberg, ktorý po získaní titulu ukončil kariéru. Mercedes teda od ročníka 2014 nepozná premožiteľa.

 

img

 

Pozitívne naladený Riciardo

Ďalší pilot F1 Austrálčan Daniel Riciardo si nerobí ťažkú hlavu z toho, že sa už vyše dvoch mesiacov nepreteká. Cez kamarátov a známych sa k nemu dostala tzv. "parkour challenge", a stále vysmiaty pretekár stajne Renault túto vźvu nielen prijal, ale ukázal sa v nej ako veľký showman.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa NBC Sports (@nbcsports),

 

S posunutím začiatku sezóny nesúhlasia všetci

Sezóna F1 2020 by mala začať svoju púť, aspoň podľa predbežných plánov, v polovici júla VC Rakúska. Jeden z popredných šéfov F1 Bernie Ecclestone sa však vyjadril, že najradšej by už sezónu 2020 nechal tak a radšej sa sútredil na nasledujúci ročník.  

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies