Šéf zdravotníckeho výboru: Pri kauze CT nebolo všetko v poriadku, chce si vypočuť Suchánka

NETKY.SK • 18 Apríl 2016, 14:22 • 2 min
Šéf zdravotníckeho výboru: Pri kauze CT nebolo všetko v poriadku, chce si vypočuť Suchánka

BRATISLAVA - Pri kauze piešťanského CT sa netreba tváriť, že všetko bolo v poriadku. Musí sa ale k nej pristupovať s jasnou hlavou, bez špekulácií a domnienok, myslí si šéf parlamentného zdravotníckeho výboru Štefan Zelník (SNS).

slovakia

left justify in out

Člena výboru Alana Suchánka (OĽaNO-NOVA) si chce dnes vypočuť. Ten mieni vo veci zrušenia všetkých obvinení v kauze CT iniciovať zvolanie mimoriadneho zdravotníckeho výboru a verí, že má dostatočnú podporu. Suchánek bol jeden z tých, ktorí na plánovanú kúpu predraženého prístroja upozornili. Bude žiadať, aby bol na výbor predvolaný generálny prokurátor Jaromír Čižnár a veci vysvetlil.

 

Zelník plánuje dať priestor Suchánkovi na argumenty, prečo treba zvolať mimoriadny výbor. "Bude záležať iba na členoch, ako sa rozhodnú," povedal pre TASR. Zelník nechce do tejto témy "vnášať politikum a chce o nej komunikovať vecne".

 

Suchánek tvrdí, že Generálna prokuratúra (GP) SR zamietla kauzu CT neopodstatnene pod koberec, keď zrušila všetkých deväť obvinení. Podľa neho totiž reálne hrozilo, že obvinených obžalujú a kauza by mohla byť dotiahnutá do konca. V tejto veci bol vypovedať v polovici marca a dozvedel sa, že v pláne sú posledné úkony k tomu, aby bola vypracovaná obžaloba. Povedal to minulý týždeň na tlačovej konferencii v parlamente.

 

Generálna prokuratúra zrušila obvinenia na základe podania podnetu obvinených, ktorí požiadali o preskúmanie zákonnosti uznesenia vyšetrovateľky o vznesení obvinenia, ako i uznesenia prokurátora o zamietnutí sťažností. Za jedno z hlavných pochybení označila prokuratúra nedostatočné ustálenie výšky hroziacej škody, a to vzhľadom na nepoužiteľnosť znaleckého posudku.

Zrušenie obvinení však podľa GP SR nevylučuje, že po doplnení dokazovania a po odstránení pochybení, príde opätovne k vzneseniu obvinenia. Vo veci sa naďalej koná a je vedené trestné stíhanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies