ŽSR upozorňujú na možné nebezpečenstvá

NETKY.SK • 3 Január 2022, 15:59 • 2 min
ŽSR upozorňujú na možné nebezpečenstvá

BRATISLAVA – Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) evidujú od 6. decembra 2021 do pondelka tri zrážky vlaku s osobou, z toho dve smrteľné. Ďalej aj dve zrážky vlaku s cestným motorovým vozidlom, jedna z nich bola smrteľná, a dve nehody cestných motorových vozidiel na priecestí. TASR o tom v pondelok informoval Denis Dymo zo ŽSR.

slovakia

left justify in out

ŽSR vyzývajú verejnosť k opatrnosti pri pohybe v blízkosti železničnej trate. Upozorňujú, že vlak je obrovský kolos, ktorý môže mať brzdnú dráhu v závislosti od rýchlosti aj viac ako kilometer a následky zrážky s ním bývajú fatálne. Zároveň ŽSR ako manažér infraštruktúry opakovane apelujú na všetkých vodičov, chodcov a cyklistov, aby si pred železničným priecestím počínali vždy mimoriadne opatrne, najmä sa presvedčili, či môžu bezpečne prejsť cez železničné priecestie.

 

img

 

Za toto obdobie ŽSR evidujú aj prípady vandalizmu, a preto opätovne upozorňujú aj na nebezpečné dôsledky vandalizmu, a teda aj úmyselného poškodzovania majetku. „Vandali si neuvedomujú, že svojím konaním ohrozujú nielen plynulú prevádzku osobnej a nákladnej dopravy, ale hazardujú aj s ľudskými životmi. ŽSR preto prosia verejnosť, aby bola všímavá k dianiu na železnici, aby pri zistení podozrivého konania či pohybu cudzích osôb na železnici či v blízkosti majetku ŽSR kontaktovala políciu a eliminovala trestnú činnosť,“ dodali zo ŽSR.

 

Možno vás zaujme: Železnice majú novú kolektívnu zmluvu, vďaka ktorej priemerná mzda narastie o 5,53 %



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies