Covid pripravil o život bývalú investigatívnu novinárku Moniku Ščevovichovú

NETKY.SK • 4 Marec 2021, 14:36 • 2 min
Covid pripravil o život bývalú investigatívnu novinárku Moniku Ščevovichovú

BRATISLAVA - Informoval o tom portál omediach.com, pre ktorý správu potvrdili viacerí blízki ľudia Moniky, medzi ktorými je aj Petra Barineková kolegyňa z občianskeho združenia Pomoc človeku, ktoré Monika zakladala.

slovakia

left justify in out

Do roku 2008 bola Monika Ščevovichová jedným z popredných investigatívnych novinárov na Slovensku. Venovala sa ekonomickým a politickým investigatívnym témam. O úmrtí informuje portál omediach.com.


V roku 2008 bola niekoľko mesiacov v kóme, so stratou pamäte, na invalidnom vozíku, čo zapríčinila dopravná nehoda. Jej nezlomná vôľa a odhodlanie nielen prežiť jej pomohli vrátiť sa do bežného života, pomaly sa naučila chodiť a žiť.

 

img


Stala sa zakladateľkou občianskeho združenia Pomoc človeku a venovala sa aktivitám so sociálnou návratnosťou, hlavne vzdelávaniu zdravotne postihnutých. Zároveň bola občianska aktivistka za práva zdravotne znevýhodnených.

„Zvykla som si na bolesť, lebo tá už zostane súčasťou môjho života. To, čo ma ukotvilo je pravidelnosť. Tá je naozaj dôležitá. A pokora. Tej som sa naozaj musela naučiť. Lebo aj mať komplex znamená mať Ego. Pochopila som, že pokora je nebojovať so sebou ani so svojim okolím,“ povedala v rozhovore pre web ezeny.eu pri príležitosti ocenenia Sociálny inovátor, ktoré získala v roku 2015.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies