Regionálne a mestské linky premávajú cez Dušičky v piatok i pondelok ako cez prázdniny

NETKY.SK • 25 Október 2022, 20:03 • 2 min
Regionálne a mestské linky premávajú cez Dušičky v piatok i pondelok ako cez prázdniny

BRATISLAVA - V piatok (28. 10.) a v pondelok (31. 10.) budú premávať všetky linky mestskej hromadnej dopravy (MHD) i regionálne linky podľa cestovných poriadkov platných pre školské prázdniny. TASR o tom informovala hovorkyňa Bratislavskej integrovanej dopravy (BID) Eva Vozárová.

slovakia

left justify in out

Zároveň upozornila na malé úpravy v cestovných poriadkov na linkách 520, 540, 565, 727 a 737, ktoré sa od piatka prejavia v prázdninovom grafikone. "V uvedené dni bude premávať aj linka 130, ktorá jazdí ku Krematóriu. Posilnená bude nasadením vozidla s väčšou kapacitou. Pri regionálnych linkách budú premávať spoje bez poznámky a s poznámkou 11, nebudú premávať spoje s poznámkou 10," doplnila hovorkyňa. Od piatka až do utorka (1. 11.) nebude premávať linka 31. Nahradí ju linka 39, ktorá zabezpečuje spojenie s Martinským cintorínom a Cintorínom Slávičie údolie. "Premávať bude celodenne v zahustenom, desaťminútovom intervale. V uvedené dni budú spoje linky 80, ktoré majú konečnú zastávku Kapitulský dvor, predĺžené až na konečnú Cintorín Petržalka," uviedla Vozárová. V noci zo soboty (29. 10.) na nedeľu (30. 10.) budú počas zmeny času vypravené všetky odchody nočných spojov MHD v Bratislave aj podľa letného, ako aj podľa zimného času. Regionálne autobusy zmena času nezastihne, pretože prevádzka nočných spojov končí pred zmenou času a začína až po nej. Na linkách 520, 540, 565, 727 a 737 dôjde od piatka k zmenám v cestovnom poriadku. Malé úpravy budú podľa Vozárovej spočívať v posune odchodov cez pracovné dni školských prázdnin počas prepravných špičiek. Všetky informácie nájdu cestujúci na webe idsbk.sk a rovnako aj na weboch dopravcov. Dopravný podnik Bratislava počas dušičkového obdobia avizoval v hlavnom meste posilnenie spojov vybraných liniek mestskej hromadnej dopravy. Nasadí aj vozidlá s väčšou kapacitou. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies