Jazda na motorke v zlom počasí sa stáva odteraz jednoduchšou

NETKY.SK • 10 Júl 2019, 21:6 • 2 min
Jazda na motorke v zlom počasí sa stáva odteraz jednoduchšou

BRATISLAVA – V letných dňoch je na cestách stále čoraz viac motorkárov. Horúce počasie však so sebou prináša aj búrky. Môžu síce trvať len niekoľko minút, no odvážlivcom na dvoch kolesách spôsobujú oveľa väčšie ťažkosti ako vodičom automobilov. Pýtate sa prečo? Prilba nie je ako čelné sklo auta.

slovakia

left justify in out

Ako v aute dosiahnete, aby ste počas daždivého počasia lepšie videli? Zapnete si jednoducho stierače. Motorka ani príslušenstvo jazdca na motorke však takým niečím nedisponuje. Až doteraz. Niekoho však napadlo, že aj motocyklisti musia mať na prilbách niečo, aby počas dažďa nemali problém s viditeľnosťou. Pritom je to niečo tak jednoduché, že si možno aj poviete, prečo sa doteraz používala len ochranná fólia.

 

img

 

Pre motorkárske prilby, ktoré sa používajú na cesty sa uprostred nad sklo nasadí malý stierač, ktorý funguje presne na takom princípe, ako stierače v aute. Bol navrhnutý na to, aby sklo, cez ktoré sa jazdec pozerá, bolo úplne čisté. Dá sa dokonca používať na viacerých typoch prilieb. Sú medzi nimi klasické motorkárske, ale aj tzv. "open face" prilby (bez spodného chrániča tváre). Nezáleží ani na tom, či budete tento stierač používať zvrchu, alebo zospodu.

 

 

Stierač je malý, pre okolie ťažko viditeľný a hlavne spĺňa svoj účel počas nepriaznivého počasia. Dokonca bol navrhnutý tak, aby ste s ním pri vyšších rýchlostiach nemali žiadne problémy.

 

 

Zlá viditeľnosť na vašej motorke totiž nemusí byť len nepríjemná, ale taktiež nebezpečná ako pre jazdca, tak aj pre jeho okolie. Cestu si môžete pamätať aj naspamäť, ale počas jazdy môže nastať nepredvídateľná situácia, a navyše motorky majú len dve kolesá. Nehody na nich sa končia častokrát tragicky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona