Šéf Pentagonu je pripravený rokovať s ministrom obrany Ruskej federácie

NETKY.SK • 18 Júl 2018, 17:00 • 2 min
Šéf Pentagonu je pripravený rokovať s ministrom obrany Ruskej federácie

MOSKVA/WASHIGTON - Americký minister obrany, hlava Pentagonu, James Mattis je pripravený rokovať svojím ruským kolegom, ministrom obrany Ruskej federácie, Sergejom Shoigu. Bude to prvé rokovanie na podobnej úrovni za posledné tri roky.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ nie je špecifikované, či pôjde o osobnú schôdzu alebo telefonický rozhovor.

 

"V súčasnosti nemôžeme povedať nič konkrétnejšie, ale ak sa niečo zmení, budeme vás informovať," povedal hovorca Pentagonu.

 

Oficiálny predstaviteľ ministerstva obrany Ruskej federácie, Igor Konašenkov v utorok vyhlásil, že jeho ministerstvo je pripravené vykonávať dohody, ktoré boli dosiahnuté v Helsinkách Trumpom a Putinom. Ide najmä o zintenzívnenie kontaktov s americkými kolegami, diskusiu o Sýrii, predĺženie zmluvy o nešírení jadrových zbraní a ďalšie relevantné otázky bezpečnosti.

 

Poslednýkrát ministri obrany rokovali pred troma rokmi, v septembri 2015. Shoigu a predchádzajúci minister obrany USA, Ashton Carter, telefonicky diskutovali o Sýrskom probléme.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies