Šéf OSN pripravuje reformu mierových a bezpečnostných operácií

NETKY.SK • 15 Február 2017, 08:20 • 2 min
Šéf OSN pripravuje reformu mierových a bezpečnostných operácií

NEW YORK - Generálny tajomník OSN António Guterres dnes oznámil, že sa chystá vykonať rozsiahlu reformu mierových a bezpečnostných operácií OSN.

slovakia

left justify in out

V rámci nej sa rozhodol o jeden rok predĺžiť mandát trom vysokopostaveným činiteľom OSN a do funkcie nového šéfa mierových operácií OSN vymenoval Jeana-Pierrea Lacroixa.

Guterres spresnil, že pripravovaná reforma si vyžaduje odborné znalosti a skúsenosti. V súvislosti s tým sa rozhodol predĺžiť pôsobenie v úrade šéfovi OSN pre politické záležitosti Jeffreymu Feltmanovi aj jeho zástupcovi Oscarovi Fernandezovi-Tarancovi. Mandát predĺžil tiež šéfovi podporných operácií OSN Atulovi Kharemu.

Jean-Pierre Lacroix je momentálne šéfom odboru na francúzskom ministerstve zahraničných vecí, ktorý má na starosti OSN a ďalšie medzinárodné organizácie. Vo funkcii šéfa mierových operácií OSN nahradí Hervého Ladsousa, ktorému vyprší mandát 31. marca a ktorý si už na poste neželal pôsobiť. Nového úradu sa Lacroix ujme 1. apríla, pričom ho vykonávať jeden rok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies