Šéf KLM odmietol návrhy na odchod z Air France-KLM

NETKY.SK • 14 Máj 2018, 13:56 • 2 min
Šéf KLM odmietol návrhy na odchod z Air France-KLM

AMSTERDAM - Pieter Elbers, šéf holandskej dcéry leteckej spoločnosti Air France-KLM odmietol ako nereálne návrhy na prípadný odchod KLM z partnerstva s francúzskymi aerolíniami Air France, ktoré zápasia s dôsledkami série štrajkov.

slovakia

left justify in out

Elbers v tejto súvislosti povedal, že KLM profitovala zo zlúčenia s Air France v roku 2004 a obe spoločnosti sa navzájom potrebujú. "Rovnako ako nie je možné, aby KLM pokračovala nezávisle, nie je tiež možné, aby Air France pokračovala sama," povedal v rozhovore pre holandskú televíziu.

 

Elbers to vyhlásil pred utorkovým (15.5.) stretnutím predstavenstva Air France-KLM, na ktorom sa rozhodne o dočasnom vedení po rezignácii generálneho riaditeľa Jeana-Marca Janaillaca. Ten odstúpil po tom, čo zamestnanci spoločnosti Air France odmietli návrh vedenia na zvýšenie miezd.

 

Elbers uviedol, že zisky spoločnosti Air France dosahovali v uplynulých rokoch 500 miliónov eur. Štrajk zamestnancov francúzskych aerolínií ich však tento rok stál už 400 miliónov eur.

 

Štrajk je v poriadku a zamestnanci naň majú právo, ale zároveň "prináša obrovskú zodpovednosť," povedal Elbers a dodal, že "nie vždy platí, že účel svätí prostriedky."

 

Upozornil tiež, že prípadne nádeje, že francúzska vláda nakoniec pomôže pri záchrane spoločnosti, sú "ilúziou", pretože štátna pomoc je zakázaná právnymi predpismi Európskej únie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies