Šéf Dozornej rady SÚSCH mal byť prepojený na súkromníka, rezignoval

NETKY.SK • 28 Október 2013, 10:48 • 2 min
Šéf Dozornej rady SÚSCH mal byť prepojený na súkromníka, rezignoval

BRATISLAVA - Šéf Dozornej rady Stredoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb Róbert Rigo požiadal v piatok (25. 10.) ministerku zdravotníctva Zuzanu Zvolenskú (nominant Smer-SD) o uvoľnenie z funkcie.

slovakia

left justify in out

Urobil tak potom, čo sa poukázalo na jeho prepojenie na firmu, ktorá bola zároveň dodávateľom ústavu. Informoval o tom dnes denník Sme. "Róbert Rigo sa domnieva, že jeho meno je účelovo spájané s politickým bojom a nekalými praktikami," povedala pre Sme šéfka rezortu.

Nezaradený poslanec Daniel Lipšic v parlamente minulý týždeň poukázal na personálne prepojenie firmy Medical Group, ktorá má byť jedným z najväčších dodávateľov v zdravotníctve a stredoslovenského ústavu. Ten má byť zase jedným z najväčších zdravotníckych obstarávateľov. Osobou, ktorá firmu a ústav prepájala, bol doterajší šéf dozornej rady ústavu Róbert Rigo. Ten zároveň figuruje v dozornej rade firmy RK2, ktorá vlastní akcie Medical Group.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies