Ruské útoky na Odesu a Mykolajiv boli odvetou za útok na Krymský most

NETKY.SK • 18 Júl 2023, 15:30 • 2 min
Ruské útoky na Odesu a Mykolajiv boli odvetou za útok na Krymský most

MOSKVA / LONDÝN - Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že v noci na utorok podniklo "odvetný úder" na objekty v ukrajinských mestách Mykolajiv a Odesa, kde sa údajne pripravovali teroristické útoky proti Rusku.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo dodalo, že v dôsledku tejto odvetnej operácie boli zničené sklady paliva s celkovým objemom približne 70.000 ton, z ktorých sa dodávalo palivo pre vojenskú techniku ukrajinskej armády.

Ukrajinská armáda predtým uviedla, že trosky zo zostrelených rakiet a s nimi súvisiaca tlaková vlna poškodili v Odese prístavnú infraštruktúru a súkromné domy, pričom bola zranená jedna osoba. BBC vo svojej správe podotkla, že v podmienkach vojny nemôže bezprostredne overiť tvrdenia bojujúcich strán.

Krymský (Kerčský) most spájajúci juhoruský Krasnodarský kraj s Ruskom anektovaným a okupovaným Krymom bol v pondelok večer vyhodený do vzduchu údajne za pomoci námorných dronov. V dôsledku toho sa zrútil jeden úsek vozovky mosta, ale druhé, súbežné mostné pole útok nezasiahol a bola na ňom obnovená premávka.

Stanica BBC s odvolaním sa na ruskú agentúru Interfax v utorok informovala, že na prejazd na každej strane mosta čakajú stovky áut. V smere z mesta Tamaň v Krasnodarskej oblasti je v kolóne približne 400 áut a na kerčskej strane 320 áut. Podľa BBC ruský prezident Vladimir Putin už v pondelok vyhlásil, že Rusko bude reagovať na útok na Krymský most.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: Ukrajinská Pravda / MAXAR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies