Sebastian Kurtz: Mier v Európe bez Ruska je nemožný

NETKY.SK • 27 Február 2018, 17:13 • 2 min
Sebastian Kurtz: Mier v Európe bez Ruska je nemožný

MOSKVA - V utorok, spolkový kancelár Rakúska Sebastian Kurtz navštívil Moskvu s pracovnou návštevou. V stredu sa stretne s prezidentom Ruska Vladimirom Putinom, informuje rakúsky Spolkový kancelársky úrad.

slovakia

left justify in out

Táto cesta, je prvá pracovná návšteva Sebastiana Kurtza mimo Európskej únie, ako spolkového kancelára. V predvečer cesty, v spolkovej kancelárii zdôraznili, že "Rusko je významným partnerom a susedom Európskej únie. Musíme udržiavať dialóg".

 

"Mier v Európe je možný len s Ruskom a nie bez neho," dodali na spolkovom kancelárskom úrade, podľa informácií "Kurier". Témou rozhovoru medzi Ruskom a Putinom budú bilaterálne vzťahy medzi Ruskom a Rakúskom a vzťahy Ruska a Európskej únie. Rozhovor sa bude týkať aj Sýrie a Ukrajiny.

 

Na jednej strane, Kurtz podporuje sankcie voči Rusku, na druhej si myslé, že je čas "ukončiť blokové myslenie a začať sa otáčať ku vzťahom s Ruskom". Medzitým, expert na Rusko Gerrard Mangott sa domnieva, že medzi Ruskou federáciou a Rakúskom sa už vytvorili veľmi dobre vzťahy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies