SDKÚ vyzýva Fedora zložiť mandát poslanca NR SR

NETKY.SK • 21 Marec 2015, 15:24 • 2 min
SDKÚ vyzýva Fedora zložiť mandát poslanca NR SR

BRATISLAVA / TRENČÍN - Regionálna konferencia SDKÚ-DS v Trenčianskom kraji dnes vyzvala Martina Fedora, aby "sa vzdal mandátu poslanca a nasledoval tak svojich nových spolustranníkov Radoslava Procházku a Andreja Hrnčiara".

slovakia

left justify in out

Uznesenie bolo prijaté drvivou väčšinou delegátov regionálnej konferencie, agentúru SITA o tom informovala tlačová služba SDKÚ-DS. Výzva nadviazala na prezídium strany, ktoré ešte vlani v decembri požiadalo poslancov, ktorí vystúpili zo strany, aby vrátili poslanecké mandáty, ktoré získali ako kandidáti za SDKÚ-DS. Uvoľnili by tak miesta tým, ktorí za SDKÚ-DS kandidovali a chcú naďalej presadzovať jej program a idey.


SDKÚ-DS v súčasnosti nemá v Národnej rade SR svoj poslanecký klub. Poslanecký klub SDKÚ-DS v parlamente zanikol vlani v novembri, keď po odchode Martina Fedora mal menej ako osem členov. Vládny Smer-SD v roku 2013 schválil novelu rokovacieho poriadku parlamentu, podľa ktorej poslanecký klub v národnej rade automaticky zaniká, ak má menej ako osem členov. SDKÚ-DS zostali v NR SR len dvaja poslanci, predseda strany Pavol Frešo a Ľudovít Kaník. SDKÚ-DS začínalo aktuálne volebné obdobie s 11 poslancami. Od začiatku volebného obdobia zanikol aj poslanecký klub SaS.


Delegáti Regionálnej konferencie SDKÚ-DS v Trenčianskom kraji zároveň dnes jednohlasne zvolili za predsedu SDKÚ-DS v Trenčianskom kraji Jána Spevára. Zvolili aj nových členov regionálneho predsedníctva. Ján Spevár je poslancom mestského zastupiteľstva Handlová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies