Vakcína od Pfizeru sa už začína testovať na mladších deťoch

NETKY.SK • 8 Jún 2021, 20:24 • 2 min
Vakcína od Pfizeru sa už začína testovať na mladších deťoch

NEW YORK - Farmaceutická spoločnosť Pfizer rozširuje testovanie účinkov jej vakcíny proti ochoreniu COVID-19 u detí mladších ako 12 rokov.

slovakia

left justify in out

Firma má za sebou štúdiu s malým počtom detí, na ktorých testovali rôzne dávky očkovacej látky, a už začína väčší test so zhruba 4 500 mladými účastníkmi. Vakcínu bude testovať na viac ako 90 miestach v Spojených štátoch, Fínsku, Poľsku a Španielsku.

 

img

 

Po čase aj bábätká 
Prihlasovanie účastníkov vo veku od 5 do 11 rokov sa začalo tento týždeň. Deti dostanú dve 10-mikrogramové dávky vakcíny, čo predstavuje tretinu dávky pre dospelých ľudí a tínedžerov, alebo placebo. O pár týždňov by sa malo začať aj prihlasovanie detí vo veku od šiestich mesiacov. Tie dostanú len 3-mikrogramové dávky.

 

img


Vakcínu, ktorú Pfizer vyvinul v spolupráci s jeho nemeckým partnerom BioNTech, už v USA a Európskej únii schválili pre núdzové použitie u ľudí vo veku od 12 rokov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies