Cestovanie verejnou dopravou bude o niečo jednoduhšie. Linky Bratislavskej integrovanej dopravy rozšíria do Trnavského kraja

NETKY.SK • 25 Február 2021, 11:09 • 2 min
Cestovanie verejnou dopravou bude o niečo jednoduhšie. Linky Bratislavskej integrovanej dopravy rozšíria do Trnavského kraja

BRATISLAVA - Linky Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK) sa rozšíria aj do Trnavského kraja.

slovakia

left justify in out

V tlačovej správe o tom informuje hovorca Bratislavskej integrovanej dopravy (BID) Miroslav Staník. „Výhody IDS BK bude už čoskoro môcť využívať ďalšia časť obyvateľov susedného kraja. BID pripravuje rozšírenie IDS BK o ďalšie obce Trnavského kraja," uviedol hovorca. 

 

Integrácia vlakových a autobusových liniek

Dodal, že k ďalšiemu rozšíreniu IDS BK príde v závere prvého polroka 2021. „BID pripravuje ďalšiu integráciu vlakových a prímestských autobusových liniek na základe požiadavky a následnej dohody objednávateľov dopravy v IDS BK," doplnil.

 

Zmeny v prímestskej doprave
Vlaková linka ZSSK S20 bude premávať na trase Bratislava - Malacky - Kúty. Linky S60 a S65 budú jazdiť na trase Bratislava - Senec - Galanta.

 

Zmeny nastanú aj v prímestskej autobusovej doprave, ktorú prevádzkuje Slovak Lines. Autobusová linka 566 bude premávať na trase Bratislava - Pezinok - Modra - Doľany - Trnava.

 

img

 

Linka 576 bude jazdiť na trase Bratislava - Pezinok - Modra - Doľany - Horné Orešany. Autobusová linka 566 bude premávať na trase Senec - Blatné - Kaplna - Cífer - Hrnčiarovce nad Parnou - Trnava.

 

„Plánované rozšírenie IDS BK nadväzuje na zapojenie železničnej stanice Trnava do IDS BK, ku ktorému prišlo v lete 2019," podotkol hovorca.

 

Cestujúcim bude stačiť jeden lístok
Po integrácii nových liniek budú môcť cestujúci využívať všetky výhody IDS BK. „To znamená, že príde k zrušeniu tzv. lomeného cestovného v prímestských autobusových linkách, ktoré jazdia aj v úsekoch mimo IDS BK. To cestujúcim umožní zakúpiť si jeden cestovný doklad, prípadne jeden predplatný cestovný lístok," vysvetlil Staník.

 

img

 

Dodal, že predplatný cestovný lístok na železničnú dopravu a tiež na prímestskú autobusovú či mestskú hromadnú dopravu v Bratislave budú môcť využívať napríklad aj cestujúci z Kútov, Pustých Úľan, Sládkovičova či Galanty.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies