Nová Miss Universe je z Juhoafrickej republiky

NETKY.SK • 9 December 2019, 11:38 • 2 min
Nová Miss Universe je z Juhoafrickej republiky

Titul Miss Universe pre rok 2019 získala 26-ročná Zozibini Tunziová z Juhoafrickej republiky. Porazila Madison Anderson z Portorika, ktorá skončila druhá, a Sofii Aragónovú z Mexika, ktorá sa umiestnila na tretej priečke. Informovala o tom americká televízna stanica CNN.

slovakia

left justify in out

Súťaže, ktorá sa tento rok konala v americkej Atlante, sa zúčastnila aj Slovenská Miss 2019 Laura Longauerová.

 

O korunku pre Miss Universe bojovalo 90 dievčat. Porote i divákom sa predstavili v plavkách, vo večerných šatách a snažili sa ich zaujať aj pohotovými odpoveďami na najrôznejšie otázky.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Phoenix Rising! 🔥 #missSouthAfrica #MissUniverse

Príspevok, ktorý zdieľa Zozibini Tunzi (@zozitunzi),

 

Na otázku, prečo je práve ona tou správnou voľbou, Tunziová ešte pred vyhlásením výsledkov odpovedala: "Vyrastala som vo svete, kde žena, ktorá vyzerala ako ja, s mojou farbou kože a s mojimi vlasmi, nebola nikdy považovaná za krásnu. Myslím, že je na čase, aby to dnes skončilo."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tune in to @foxtv NOW to see who is your next #missuniverse!!!

Príspevok, ktorý zdieľa Miss Universe (@missuniverse),

 

Miss Universe je jednou z niekoľkých súťaží krásy na planéte, organizuje sa od roku 1952 a je pôvodom z Kalifornie. Súbežne s Miss Universe beží konkurenčné Miss World (od roku 1951 a pôvodom z Británie) a oveľa mladšia súťaž Miss Earth. Tá sa organizuje od roku 2001 väčšinou na Filipínach a zameriava sa nielen na krásu dievčat, ale aj na životné prostredie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona