Schweinsteiger si plní jeden zo svojich posledných snov

NETKY.SK • 12 Júl 2015, 23:26 • 2 min
Schweinsteiger si plní jeden zo svojich posledných snov

MANCHESTER - Po španielskom brankárovi Ikerovi Casillasovi sa v nedeľu so svojimi dlhoročnými klubovými fanúšikmi oficiálne lúčil ďalší ikonický futbalista, Bastian Schweinsteiger napísal priaznivcom Bayernu Mníchov dojemný list. Ten zverejnil na svojom oficiálnom účte na sociálnej sieti Twitter.

slovakia

left justify in out

"Milí fanúšikovia, po sedemnástich neuveriteľných rokoch, pätnástich trofejach v Nemecku, historickom treble zo sezóny 2012/13 a mnohých nezabudnuteľných momentoch som sa rozhodol pre ďalší krok v mojej kariére. Učiniť toto rozhodnutie bolo extrémne náročné, pretože vy i celý Bayern Mníchov zostanete neoddeliteľnou súčasťou môjho života," stálo v statuse kapitána nemeckej futbalovej reprezentácie.

 

Majster sveta z vlaňajšieho šampionátu v Brazílii zakončil list víziou svetlej budúcnosti v tíme dvadsaťnásobného anglického šampióna: "Napriek všetkému som nesmierne vďačný za umožnenie odchodu do Manchestru United. Verím, že pochopíte moje rozhodnutie."

 

O polhodinu neskôr sa na jeho oficiálnom účte objavila fotografia z lietadla, pod ktorou stálo: "Jeden z mojich posledných snov sa stáva skutočnosťou. Som veľmi vzrušený z nasledujúcej časti môjho života s Manchesterom United." Rodák z Kolbermooru by mal v najbližších hodinách spečatiť svoj prestup do tímu holandského trénera Louisa van Gaala, s ktorým spolupracoval počas jeho pôsobenia v Allianz Arene (2009-11). "Červení diabli" by za služby tridsaťročného stredopoliara mali zaplatiť sumu okolo 20 miliónov eur.

 

Schweinsteiger v 342 ligových zápasoch v drese Bayernu strelil 45 gólov a ďalších sedemdesiat pripravil. K "Die Roten" sa pridal ako štrnásťročný, keď prišiel do Mníchova z mládežníckeho tímu Rosenheimu. S Bayernom získal počas trinástich rokov v seniorskom mužstve osem ligových titulov. V úspešnom ročníku 2012/13, keď bavorský klub získal treble, triumfoval i v Lige majstrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies