Schwarzenegger vyzval školákov, aby mysleli pozitívne

NETKY.SK • 12 December 2017, 21:34 • 2 min
Schwarzenegger vyzval školákov, aby mysleli pozitívne

PARÍŽ - Akčný filmový hrdina a niekdajší guvernér amerického štátu Kalifornia Arnold Schwarzenegger prekvapil skupinu školákov v Paríži, kde bol zvláštnym hosťom klimatického summitu Jedna planéta, ktorý zvolal francúzsky prezident Emmanuel Macron.

slovakia

left justify in out

Dvestopäťdesiat francúzskych školákov zalapalo po dychu a rýchlo chytilo do rúk svoj fotoaparát, keď sa im na akcii v rámci summitu prihovorila hviezda filmov Terminátor. Schwarzenegger totiž nečakane vystúpil pred mladé obecenstvo s povzbudzujúcim príhovorom - o pozitívnom myslení.

 

 

Schwarzenegger prirovnal svoj boj o to, aby ho v kulturistike, filmovej branži a politike brali vážne, k výzvam v oblasti klimatickej zmeny. Svetoznámy herec povedal žiakom, že ak odmietnu cynizmus, "dokončíme náš maratón a vytvoríme budúcnosť so zelenou energiou".

 

Podpichol aj amerického prezidenta Donalda Trumpa, ktorý tento rok oznámil odstúpenie USA od historickej parížskej klimatickej dohody z roku 2015. Schwarzenegger povedal: "Spojené štáty neodstúpili od parížskej dohody. To Donald Trump vyhodil Donalda Trumpa z parížskej dohody."

 

Bývalý kalifornský guvernér viedol pred žiakmi diskusný panel, ktorého členmi boli aj francúzska herečka Marion Cotillardová a francúzsky minister životného prostredia Nicolas Hulot, informovala tlačová agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona