Zlá správa: Schumacherov stav nie je dobrý

NETKY.SK • 5 Február 2016, 10:50 • 2 min
Zlá správa: Schumacherov stav nie je dobrý

MILÁNO - Niekdajší prezident tímu Ferrari Luca di Montezemolo vyjadril zármutok nad zdravotným stavom bývalého jazdca motoristickej formuly 1 Michaela Schumachera z Nemecka.

slovakia

left justify in out

"Žiaľ, nie je to dobré. Nie je to také dobré, ako by som si prial," vyhlásil vo štvrtok na stretnutí s médiami v Miláne 68-ročný Talian k stavu pretekára, ktorý pri nehode na lyžovačke v decembri 2013 vo Francúzsku utrpel závažné zranenia hlavy. "Bol skvelý pilot a mali sme vynikajúci osobný vzťah," dodal Di Montezemolo. Držiteľ siedmich titulov majstra sveta F1 Michael Schumacher sa po úraze podrobil operáciám a udržiavali ho v umelom spánku, z ktorého sa prebúdzal viac ako päť mesiacov. Momentálne sa oňho starajú v jazdcovom dome vo Švajčiarsku. Nemcova manažérka Sabine Kehmová odmietla pre The Associated Press komentovať terajší stav 47-ročného klienta.

 

Štyridsaťšesťročný Schumacher sa zranil 29. decembra 2013, keď pri medzisviatkovom lyžovaní spadol vo francúzskych Alpách na skalu. Mesiace potom ležal v nemocnici v umelom spánku, neskôr ho v júni 2014 presunuli na rehabilitačnú kliniku a od septembra toho istého roka je v domácom liečení vo Švajčiarsku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies