Festival HoryZonty ponúkne 30 filmov zo Slovenska i zahraničia

NETKY.SK • 3 Október 2023, 13:30 • 2 min
Festival HoryZonty ponúkne 30 filmov zo Slovenska i zahraničia

TRENČÍN - V rámci 18. ročníka festivalu dobrodružných filmov HoryZonty (9. - 11. 11.) ponúknu organizátori v Posádkovom klube v Trenčíne 30 filmov. Momentálne pracuje štáb festivalu na výbere spomedzi takmer 70 snímok od 60 autorov, informovala riaditeľka festivalu Mária Dutková.

slovakia

left justify in out

Po minuloročnej premiére nebude ani tento rok chýbať súťaž filmov s dobrodružnou tematikou od zahraničných autorov. "Máme prihlásených viacero filmov zo zámoria - USA, Kanady, Nového Zélandu, samozrejme aj európske snímky," podotkla Dutková.

 

Organizátori podľa nej venujú pozornosť výberu hostí festivalu. Jedným z nich bude tento rok 70-ročný Gustáv Stibranyi, ktorý za 248 dní absolvoval 26.000 kilometrov dlhú "cyklotúru" naprieč Severnou a Južnou Amerikou. Pacifickú magistrálu prešiel ako prvý človek na svete na elektrickom bicykli.


"V rámci festivalu sa budú opäť konať aj súťaže a workshopy sekcie Umenie a šport v živote zdravotne postihnutých, niektoré z nich sú na programe už niekoľko dní pred samotným festivalom. HoryZonty. Súčasťou festivalu budú aj autorské fotovýstavy s outdoorovou tematikou a tradičná výstava najlepších súťažných fotografií, tentoraz na tému Dobrodružstvo," doplnila Dutková s tým, že uzávierka prihlášok fotografií je do 23. októbra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: MY Trenčín - SME (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies