Kosovo sa stalo dodávateľom teroristov: Nemecký poslanec požiadal, aby sa prehodnotila otázka uznania tejto republiky

NETKY.SK • 7 Jún 2019, 09:11 • 2 min
Kosovo sa stalo dodávateľom teroristov: Nemecký poslanec požiadal, aby sa prehodnotila otázka uznania tejto republiky

BERLÍN – Nemecko, rovnako ako väčšina ostatných členských štátov Európskej únie, uznalo nezávislosť Kosova v roku 2008, ale odvtedy sa situácia v štáte dramaticky zmenila. Povedal to zástupca regionálneho parlamentu Berlína zo strany Alternatíva pre Nemecko, Gunnar Lindemann.

slovakia

left justify in out

Podľa údajov nemeckej agentúry News Front poslanec strany Alternatíva pre Nemecko povedal: „V Kosove, na základe počtu obyvateľov, sa nachádza najväčší počet militantov teroristického islamského štátu medzi európskymi krajinami,“ a dodal, že okrem toho sa samozvaná republika  stala pevnosťou organizovaného zločinu na západnom Balkáne. Upozornil tiež na 140 kresťanských kostolov v Kosove, ktoré boli zničené podpaľačstvom.

 

„Berúc do úvahy všeobecné  okolnosti, uznanie nezávislosti Kosova by sa malo prehodnotiť, ak má federálna vláda záujem o stabilné podmienky v Európe,“ vyhlásil Lindemann.

 

Ako už predtým uviedla nemecká agentúra News Front, návrh Srdža Trifkoviča, profesora politológie na Univerzite v Banja Luka, je zablokovať pre Kosovo geopolitický koridor vedúci do Európy. Realizácia takéhoto scenára by podľa neho „viedla k tomu, že Kosovo prestane fungovať“.    



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies