Schulz: EP môže udeliť britským poslancom za ich hádku pokuty

NETKY.SK • 7 Október 2016, 17:14 • 2 min
Schulz: EP môže udeliť britským poslancom za ich hádku pokuty

ŠTRASBURG - Predseda Európskeho parlamentu (EP) Martin Schulz začal dnes disciplinárne vyšetrovanie sporu europoslancov z britskej Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP), ktorý sa skončil hospitalizáciou poslanca Stevena Woolfa. Naznačil tiež možnosť udelenia pokút, informovala tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Dočasný predseda UKIP Nigel Farage uviedol, že favorit na jeho nástupcu po hádke členov strany v EP vo štvrtok skolaboval a bol hospitalizovaný. Podľa večerného vyjadrenia hovorcu UKIP mal Woolfe dva "záchvaty podobné epileptickému", už sa však cíti lepšie. V nemocnici si ho nechali cez noc na pozorovanie a dnes ho previezli na neurologické oddelenie.

 

"Oznámené fakty sú mimoriadne vážne," povedal dnes Schulz. "Nezdvorilé a násilné správanie do EP nepatrí." Mohlo by byť v rozpore s pravidlami EP, povedal. A dodal, že túto "poľutovaniahodnú záležitosť" posúdi na budúci týždeň poradný výbor EP.

 

Keď budú jasné fakty, Schulz by mohol rozhodnúť o udelení pokút: zadržať poslancom, ktorí sa na hádke zúčastnili, finančný príspevok až na desať dní alebo im odňať niektoré ich funkcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies