Schudnúť posledné kilá dá zabrať

NETKY.SK • 4 September 2017, 13:42 • 2 min
Schudnúť posledné kilá dá zabrať

BRATISLAVA - Rozhodli ste sa schudnúť a zo začiatku vám kilá mizli jedna radosť, no teraz vám váha stojí? Zbaviť sa posledných kíl je jedna z najťažších úloh. Odborníci sa zhodujú, že schudnúť posledných päť kilogramov chce veľa úsilia. Aj keď ste už "dali dole" dvadsať či viac kilogram to nič neznamená.

slovakia

left justify in out

Za každých 500 gramov, ktoré stratíte sa metabolizmus spomaluje až o 20 kalórií denne. Ide to zastaviť? Nie, je to len jeden z nešťastných zákonov o chudnutí. Ale nič nie je stratené. Nádej umiera posledná a ak upravíte jedálniček a svoje návyky dosiahnete cieľ.

 

Čo môžete urobiť? Spolahnúť sa na jogging, walking či cvičenie, ktoré je vo voľne dostupné na internete. Veľkej oblube sa tešia napríklad programy od fittness bohyne Jillian Michael. Jej cvičenia vraj menia telá. V každom prípade je nutné potiť sa až päťkrát týždenne. Prečo to funguje? Vedci z Kanady z University of Guelph v Ontáriu zistili, že keď žena cvičí 10 sérií nejakého cviku a strieda to so štyrmi minútami intenzívnej jazdy na rotopéde či bicykli a potom si dve minúty "šlape" iba tak pre radosť, spáli  o 66 % viac tuku ako jej klasicky cvičiace kolegyne. Intervalový tréning jednoducho "nakopne" metabolizmus.

 

obrazok

 

Noste krokomer alebo hodinky určujúce tepovú frekvenciu. Je dokázané, že akonáhle sledujete svoje aktivity povzbudzuje vás to k lepšiemu výkonu. Túžba prekonávať prekážky je pre ľudstvo vrodená. Podľa istého výskumu pomáha, keď si stanovíte, že prejdete (zabehnete) napríklad tisíc krokov denne. Druhý deň to už bude viac...

 

Závery výskumu Washington University School of Medicine dokazujú, že ľudia, ktorí sa na dva týždne stali vegetariánmi schudli dva a pol krát viac ako tí, ktorí jedlo mäso.

 

obrazok

 

Predchádzajte nebezpečiu, ktoré na vás pred televíziou čakajú. Partner si k filmu berie čipsy,  na ktoré máte slabosť? Psychicky sa obrňte a včas si nakrájajte zeleninu, majte ju na očiach a sledujte veľkosť svojich porcií.

 

Tí samí vedci, ktorí sú za vysadenie mäsa z jedálnička tvrdia, že piatok večer je začiatkom pre uvoľnenie morálky, ktorý je dôsledkom, že za víkend zjete alebo vypijete až o 420 kalórií viac než počas pracovného týždňa. Odolajte pokušenie a pohľadom na nakrájanú zeleninu si pripomeňte svoj cieľ.

 

15 minút pred jedlom zjedzte jablko alebo vypite pohár vlažnej vody. Vedci tvrdia, že aj malé jablko pred jedlom ponecháva menší priestor pre vysoko kalorické jedlo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies