Schäuble po nemeckých parlamentných voľbách navrhne mierne zníženie daní

NETKY.SK • 12 Apríl 2017, 14:13 • 2 min
Schäuble po nemeckých parlamentných voľbách navrhne mierne zníženie daní

BERLÍN - Nemecký minister financií Wolfgang Schäuble navrhne po septembrových parlamentných voľbách mierne zníženie daní z nízkych a stredných príjmov. Uviedol to v rozhovore pre nemeckú verejnoprávnu televíziu ZDF.

slovakia

left justify in out

Schäuble je členom konzervatívnej Kresťanskodemokratickej strany CDU kancelárky Angely Merkelovej, ktorá si zvolila bezpečnosť a daňové úľavy za hlavné témy kampane. CDU v prieskumoch vedie nad koaličnými sociálnymi demokratmi (SPD).

 

Stredoľavá SPD totiž uviedla, že nechce zvrátiť reformy na trhu práce a v oblasti sociálnych dávok, ktoré najviac zasiahli práve najchudobnejších obyvateľov. Plánuje však zvýšiť investície do infraštruktúry.

 

"Chceme mierne zníženie daní," povedal Schäuble pre ZDF. Odmietol však predstavu o novom dlhu, keďže by to znamenalo porušenie jeho cieľa, ktorým je vyrovnaný rozpočet. Práve ten bráni neobmedzenej flexibilite pri redukcii daní.

 

Schäuble dodal, že daňové škrty dosiahnu zhruba 15 miliárd eur. To je však podľa ekonómov príliš málo na to, aby spotrebitelia citeľnejšie zvýšili svoje výdavky.

Organizácia pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) v tejto súvislosti uviedla, že Nemecko má druhú najväčšiu daňovú záťaž spomedzi vyspelých priemyselných štátov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies