SC: Trenčín favoritom na postup, v Senici všetko otvorené

NETKY.SK • 20 Apríl 2015, 13:08 • 2 min
SC: Trenčín favoritom na postup, v Senici všetko otvorené

BRATISLAVA - V utorok večer budú známi obaja finalisti slovenskej pohárovej futbalovej súťaže s názvom Slovnaft Cup 2014/2015.

slovakia

left justify in out

Pred dvoma týždňami v prvých semifinálových súbojoch zvíťazili hráči Dunajskej Stredy a Trenčína, ktorí majú pred odvetou lepšie východiskové pozície na účasť v rozhodujúcom súboji. Finále Slovnaft Cupu sa uskutoční 1. mája 2015 v Národnom tréningovom centre v Poprade. Vlani v prvý májový deň sa na trávniku v Myjave presadili hráči MFK Košice, ktorí zdolali Slovan Bratislava 2:1 a tešili sa z celkového triumfu.

 

Interesantnejší duel z hľadiska postupu sa v utorok očakáva na Záhorí. Futbalisti Senice podľahli v prvej vzájomnej konfrontácii v Dunajskej Strede 0:1 gólom Petra Štepanovského, šance oboch tímov sú vyrovnané. "Verím, že tesná prehra nás správnym spôsobom vyhecuje a na domácej pôde budeme my diktovať tempo zápasu. Hrať vo finále Slovnatf Cupu je veľká motivácia. Uvedomujeme si, že sme blízko od miestenky v pohárovej Európe. Radi by sme opäť štartovali v Európskej lige a dostať sa tam bude cez pohár jednoduchšie ako cez ligu," citoval klubový web slová 26-ročného ofenzívneho stredopoliara FK Senica Filipa Hlohovského, ktorý ešte doplnil: "V našom tábore po prvom dueli v Dunajskej Strede bolo mierne sklamanie, ale prehra 0:1 nič neznamená. Doma máme kvalitu na to, aby sme zvíťazili viac ako o jeden gól." Senický tím sa vo finále národného pohára predstavil naposledy pred tromi rokmi: v Bardejove vtedy prehral s MŠK Žilina 2:3 po predĺžení. "Myslím si, že rezultát z Dunajskej Stredy je pre nás prijateľný. V odvete nastúpime v domácom prostredí a tam sme silní," skonštatoval s optimizmom kormidelník FK Senica Jozef Kostelník. Jeho zverencom však ostatné dva ligové duely nevyšli: po domácej prehre so Žilinou (1:2) neuspeli v sobotu hráči Senice ani v Zlatých Moravciach proti ViOn-u (2:3). 

 

Súper "Záhorákov" z Dunajskej Stredy sa však tiež nemá veľmi čím chváliť. Po troch ligových prehrách (Trenčín 0:3, Trnava 0:1, Ružomberok 1:2) prišla v generálke na pohárový súboj so Senicou "iba" sobotňajšia domáca remíza s MFK Košice (1:1), ktorú zachránil po zmene strán Vojtech Horváth. "Vstup do zápasu a prvých dvadsať minút bolo v poriadku. Následne sme však párkrát nechali otvorenú cestu košickému súperovi. Po inkasovanom góle až do konca prvého polčasu sme úplne vypadli z rytmu a mali sme šťastie, že Košice nedali druhý gól. V druhom polčase sme hrali tak, ako sme mali hrať od začiatku. Treba skonštatovať, že celkovo je nerozhodný výsledok spravodlivý. Musíme sa rýchlo zregenerovať a skoncentrovať na náročnú semifinálovú odvetu proti Senici. Máme jednogólový náskok, s výsledkom prvého stretnutia sme spokojní," vyjadril sa tréner FC DAC 1904 Tomislav Marič. V prípade, že Dunajská Streda postúpi do finále, stane sa tak po dlhých 20 rokoch. V roku 1995 podľahli hráči DAC-u na trávniku v Dubnici nad Váhom tesne Interu Bratislava: po nerozhodnom výsledku 1:1 aj po predĺžení prehrali až v jedenástkovom rozstrele 1:3. 

 

Z druhej semifinálovej dvojice AS Trenčín - FK Dukla Banská Bystrica sa jednoznačne očakáva finálová účasť klubu spod hradu Matúša Čáka. Trenčania sú na čele tabuľky Fortuna ligy s päťbodovým náskokom pred Žilinou a reálnou šancou na historický majstrovský titul. Banskobystričania sú najvážnejším adeptom na zostup: v súčasnosti ako posledný 12. tím tabuľky majú v najvyššej slovenskej súťaži sedembodové manko na predposlednú Podbrezovú. Navyše futbalisti AS pred dvoma týždňami zdolali v prvom semifinále hráčov FK Dukla 2:0 gólmi dvoch legionárov: v 8. min otvoril skóre Holanďan surinamského pôvodu Ryan Koolwijk a v 85. min pridal poistku Ramón Rodríguez da Silva z Brazílie. "Z našej strany som očakával lepšie predstavenie. Neboli sme dostatočne energickí, zbytočne sme strácali loptu, chýbala nám finalizácia v pokutovom území. Výsledok 2:0 však bol určite spravodlivý," hodnotil kouč trenčianskeho tímu Martin Ševela. Jeho brazílsky zverenec Ramón Rodríguez da Silva na klubovom webe doplnil: "Víťazstvo z prvého stretnutia má pre nás veľkú hodnotu, hoci sme mohli ísť do odvety aj s výraznejším náskokom. Verím, že si postup na Štiavničkách postrážime." Futbalistom Trenčína ide "karta": zo siedmich jarných ligových vystúpení šesť vyhrali a raz remizovali pri skóre 16:3. V piatok zdolali futbalisti AS nebezpečného protivníka z Trnavy 1:0 a dobre sa naladili pred utorkovou pohárovou odvetou pod Urpínom. 

 

Hráči Banskej Bystrice získali na jar v siedmich ligových kolách iba tri body za remízy (skóre 6:14) a patrí im koncové svetlo. V ligovej generálke na pohár remizovali futbalisti Dukly v Brezne s Podbrezovou 1:1. Po dvojgólovej prehre v Trenčíne to budú mať futbalisti B. Bystrice v domácej odvete proti AS mimoriadne náročné. "Nemáme veľké oči, Trenčín bol v prvom vzájomnom stretnutí jednoznačne lepší. Každý ich hráč na každom poste je kvalitatívne inde, najmä rýchlostne. Škoda druhého inkasovaného gólu v závere, po výsledku 0:1 by bol pre nás možno druhý zápas zaujímavý," poznamenal tréner Banskej Bystrice Štefan Rusnák. 

 

Obidve semifinálové odvety Slovnaft Cupu sa začnú v utorok 21. apríla o 17.30 h. 


Program a obsadenie rozhodcov v odvetných zápasoch semifinále slovenskej pohárovej súťaže Slovnaft Cupu 2014/2015: 

Utorok 21. apríla o 17.30 h: 
FK Senica - FC DAC 1904 Dunajská Streda (rozhodujú: Samotný - Tomčík, D. Hrčka) - prvý zápas 0:1 
FK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín (Sedlák - Bobko, Bóllo) - prvý zápas 0:2



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies