SAZ podozrivé hodnoty slovenských vytrvalcov prekvapili

NETKY.SK • 4 August 2015, 14:06 • 2 min
SAZ podozrivé hodnoty slovenských vytrvalcov prekvapili

BRATISLAVA - Slovenský atletický zväz (SAZ) zareagoval na informácie nemeckých a britských médií, podľa ktorých je svetová atletika pravdepodobne prešpikovaná dopingom.

slovakia

left justify in out

Spomínané médiá oznámili, že sa dostali k výsledkom vyše 12.000 krvných testov od 5000 atlétov.
     

Údaje majú pochádzať z databázy Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) a médiám ich poskytol neznámy informátor. SAZ prekvapila informácia denníka Daily Mail, podľa ktorej 8 percent vzoriek slovenských atlétov vo vytrvalostných disciplínach vykázalo podozrivé hodnoty.
     

"Slovenský atletický zväz pozorne sleduje informácie týkajúce sa veľkého množstva podozrivých vzoriek krvných testov vyše 800 atlétov z celého sveta z obdobia rokov 2001 – 2012, ktoré nedávno priniesli nemecká televízia ARD/WDR a britský denník Sunday Times. Ďalšia informácia zverejnená dnes v inom britskom denníku Daily Mail, že 8 percent vzoriek slovenských atlétov vo vytrvalostných disciplínach vykázalo podozrivé hodnoty, nás prekvapila. Zatiaľ však nemáme žiadne oficiálne informácie z Medzinárodnej asociácie atletických federácií, ktoré by tieto údaje potvrdzovali, a preto sa k tejto téme nemôžeme relevantne vyjadriť," uviedol v stanovisku zaslanom TASR predseda SAZ Peter Korčok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies