SaS chce prísnejšie podmienky pre mimoriadne povyšovanie vojakov v zálohe

NETKY.SK • 5 Marec 2017, 12:55 • 2 min
SaS chce prísnejšie podmienky pre mimoriadne povyšovanie vojakov v zálohe

BRATISLAVA - Podmienky pre mimoriadne povyšovanie a mimoriadne vymenovanie vojakov v zálohe by sa mali sprísniť.

slovakia

left justify in out

Myslia si to poslanci Národnej rady SR za SaS Ľubomír Galko a Milan Laurenčík, ktorí navrhujú prísnejšie podmienky v novele zákona o brannej povinnosti.

 

"Podľa navrhnutej úpravy bude možné vojaka v zálohe povyšovať v čase mieru len v rámci povolania na výkon mimoriadnej služby. Inak bude povyšovanie možné, len ak je to nevyhnutné pre riadne plnenie úloh ozbrojených síl," vysvetľujú svoj návrh. Podľa právnej normy by zároveň v priebehu dvoch rokov od posledného povýšenia alebo vymenovania mohli vojaka v zálohe mimoriadne vymenovať alebo povýšiť len raz a len do hodnosti o jeden stupeň vyššej, než akú dosiahol.

 

Zmenu poslanci navrhujú v reakcii na medializovanú kauzu s vojenskými hodnosťami pre politikov. "Mimoriadne vymenovanie do vojenských hodností vzhľadom na okolnosti, akým sa udialo, do istej miery devalvovalo vojenské hodnosti v očiach verejnosti," uvádzajú poslanci, ktorí chcú stav napraviť. Novela nepredpokladá spätné odnímanie vojenských hodností.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies