Sarah Palinová nazvala Severnú Kóreu "spojencom USA"

NETKY.SK • 26 November 2010, 08:02 • 2 min
Sarah Palinová nazvala Severnú Kóreu "spojencom USA"

Sarah Palinová nazvala Severnú Kóreu "spojencom USA"

slovakia

left justify in out

img

Na hlavu bývalej americkej prezidentskej kandidátky Sarah Palinovej sa zniesla kritika z celého sveta po tom, ako vyhlásila, že USA budú stáť "pri našich severokórejských spojencoch".
      Prešľap urobila v stredu počas rozhovoru s moderátorom Glennom Beckom v jeho programe, ktorý odvysielali viaceré rozhlasové stanice. Moderátor ju rýchlo opravil.
      Internetoví bloggeri si však Palinovú ihneď zobrali na mušku ako dôkaz chýbajúcich zahranično-politických znalostí političky, ktorá v roku 2008 kandidovala na prezidentku USA.
      Ku kritike sa pridala aj ázijská a európska tlač. Noviny The Times of India napísali, že Palinová "to urobila znova", zatiaľ čo britský denník Daily Mail poznamenal, že "by si mohla oprášiť svoje znalosti zemepisu".
      Iba konzervatívna americká stránka The Weekly Standard sa Palinovej zastala. Zdôraznila, že politička "správne identifikovala Severnú Kóreu ako nášho nepriateľa doslova osem sekúnd predtým, ako sa pomýlila".

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies