Samovražedný útočník v Iraku zabil 27 členov šiitských milícií

NETKY.SK • 28 Október 2014, 07:59 • 2 min
Samovražedný útočník v Iraku zabil 27 členov šiitských milícií

DŽARF AS-SACHAR - V irackom meste Džarf as-Sachar sa v pondelok odpálil samovražedný útočník, ktorý tam zabil najmenej 27 členov šiitských milícií.

slovakia

left justify in out

Incident sa stal po tom, ako bezpečnostné zložky z oblasti cez víkend vyhnali bojovníkov zo sunnitskej radikálnej organizácie Islamský štát. Útočník sa odpálil v čase, keď so svojím vozidlom americkej výroby typu Humvee prechádzal okolo kontrolného stanovišťa. Predpokladá sa, že radikáli obrnené auto ukradli od vládnych jednotiek. Predbežné zistenia tiež napovedajú, že útočník bol členom Islamského štátu (IŠ).

Džarf as-Sachar pred niekoľkými mesiacmi obsadili bojovníci z IŠ počas bleskovej ofenzívy. Odvtedy sa im podarilo dobyť asi tretinu územia Iraku a rozsiahle oblasti v Sýrii. Mesto sa nachádza južne od Bagdadu v strategickej oblasti medzi sunnitskou provinciou Anbar a šiitmi obývanými irackými časťami. Takisto leží v blízkosti pútnickej cesty využívanej šiitskymi moslimami. Vládne iracké jednotky a bojovníci z IŠ viedli v uplynulom čase o toto mesto krvavé boje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies