Šaľa je pripravená po nevyhnutnej oprave otvoriť klzisko

NETKY.SK • 19 December 2022, 16:00 • 2 min
Šaľa je pripravená po nevyhnutnej oprave otvoriť klzisko

ŠAĽA - Mesto Šaľa je pripravené po nevyhnutnej rekonštrukcii klziska sprevádzkovať zimný štadión. Primátor Jozef Belický verí, že medzi sviatkami už bude ľadová plocha pripravená pre verejnosť.

slovakia

left justify in out

"Pri tlakových skúškach pred sezónou sa zistilo, že niekde uniká chladiace médium. Musela sa rozbiť časť plochy, vymeniť potrubia, musíme naspäť zaliať betón, počkať, kým stvrdne a urobiť ľad," vyjadril sa primátor. Po ukončení prác, pri ideálnych teplotách, bude trvať niekoľko dní vytvoriť ľad. Prevádzka zimného štadiónu, najmä udržanie ľadu pri plusových teplotách, je energeticky veľmi náročná. Poslanci mesta na septembrovom zasadnutí zastupiteľstva vzali na vedomie informáciu o šetriacich opatreniach, z ktorých jedno sa týka aj klziska. Ľad sa bude udržiavať chladením do plus päť stupňov Celzia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies