Sagvan Tofi: Muzikál Děti ráje je veľká šou s autami a motorkami na pódiu

NETKY.SK • 4 Máj 2016, 12:21 • 2 min
Sagvan Tofi: Muzikál Děti ráje je veľká šou s autami a motorkami na pódiu

BRATISLAVA - Muzikál Děti ráje prichádza na Slovensko v celkom novom šate. Sagvan Tofi a Lukáš Vaculík sľubujú veľkolepú šou, vynikajúce herecké výkony a množstvo pozitívnej energie. Muzikál, ktorý v Česku láme všetky rekordy, má byť na Slovensku ešte lepší. Autor Sagvan Tofi vraví, že predstavenie s hitmi Michala Davida dokáže osloviť všetky vekové kategórie.

slovakia

left justify in out

"Toto je úplne nová verzia muzikálu, ktorú sme urobili špeciálne pre túto sezónu. Máme nového režiséra a v castingoch sme vybrali nových hercov. V jednej z hlavných úloh máme Slovenku, ktorú sme nechali hovoriť po slovensky. V dobe, keď sa odohráva prvá časť muzikálu a vlastne aj v súčasnosti žije v Česku veľa Slovákov. Slovenčinu u nás počuť takmer všade," tvrdí herec a autor libreta Sagvan Tofi. Podľa neho majú Děti ráje s prvkami slovenčiny "šmrnc a autenticitu". Pre autora bolo dôležité, aby bavil hercov aj publikum. "Do Bratislavy teda prinesieme obrovskú energiu a pozitívnu náladu. Je to veľká šou s novými kulisami, dvoma autami a dvoma motorkami na pódiu, ale aj hercami na kolieskových korčuliach," dodal.

 

Muzikál s hitmi ako Decibely lásky, Poupata, Nonstop či Pár přátel rozpráva o partii maturantov, ktorí obľubujú diskotéky. Podľa Lukáša Vaculíka je to vtipná, milá šou, v ktorej nechýba nostalgia, láska, zrada, sklamanie. Na predstavenia sa vždy veľmi teší najmä kvôli ľuďom, s ktorými hrá. "Vytvorili sme naozaj veľmi dobrú partiu. Sú medzi nami aj mladí umelci, ktorí ešte nikdy v živote nestáli na javisku a predstaveniu dodávajú úžasnú energiu. Som ako taký upír, chodím ju tam nasávať. Môžem byť neviem ako unavený, ale z tej atmosféry napumpujem energiu na ďalší týždeň. Je to pre mňa terapia," dodal s úsmevom Vaculík.

 

"Kamarádi do deště" sa na slovenské publikum už veľmi tešia. Účinkovanie po boku dvoch legiend oceňuje mladá herečka Dominika Richterová. "Sú to naozaj veľkí profesionáli a na javisku si vieme pomôcť, keď je treba. Každý sa ma pýta, či sú aj v skutočnosti takí vtipálkovia. A oni naozaj sú. S Lukášom a Sagvanom človek zažije kopec srandy. Keď som s nimi, len sa smejem, pretože čo veta, to fór," hovorí Dominika Richterová.

 

Prvá polovica deja muzikálu sa točí okolo diskotékovej eufórie, ktorá bola na vrchole v 80. rokoch minulého storočia. V druhej polovici sa dej prenesie do súčasnosti. Autorom libreta je Sagvan Tofi, hudbu zložil František Janeček, Michal David, Zdeněk Barták a Vítězslav Hádl.

 

Děti ráje zabavia Bratislavčanov a návštevníkov hlavného mesta 25. júna na Zimnom štadióne O. Nepelu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies