Trump pozdravil svojich podporovateľov pred nemocnicou, v pondelok sa pravdepodobne vráti do domáceho liečenia

NETKY.SK • 5 Október 2020, 06:25 • 2 min
Trump pozdravil svojich podporovateľov pred nemocnicou, v pondelok sa pravdepodobne vráti do domáceho liečenia

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump v nedeľu nakrátko opustil nemocnicu, v ktorej sa lieči z ochorenia COVID-19, aby z auta pozdravil svojich stúpencov zhromaždených pred zdravotníckou inštitúciou.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP. Kolóna vozidiel s Trumpom prešla okolo priaznivcov prezidenta po tom, ako im šéf Bieleho domu vo videu na sociálnej sieti prisľúbil "prekvapivú návštevu".

 

img

 

Trump pozdravil svojich podporovateľov

Americké médiá priniesli zábery, na ktorých Trump s rúškom na tvári máva z čierneho auta davu ľudí, píše agentúra AFP. Krátko na to sa do nemocnice vrátil.

 

"Bola to veľmi zaujímavá cesta," uviedol Trump vo videu zverejnenom na Twitteri. "Dozvedel som sa veľa o COVID-e. Naučil som sa to tak, že som naozaj chodil do školy. Toto je skutočná škola. Toto nie je škola - 'čítajme knihy'. A chápem to, rozumiem tomu. A je to veľmi zaujímavá vec," 

 

img

 

V pondelok ho prepustia do domáceho liečenia

Trumpovi ošetrujúci lekári predtým v priebehu dňa oznámili, že zdravotný stav prezidenta sa naďalej zlepšuje a už v pondelok by ho mohli prepustiť z nemocnice vojenskej nemocnice Walter Reed Army Medical Center pri Washingtone, v ktorej ho v noci na sobotu hospitalizovali s ochorením COVID-19.

 

Mohlo by vás zaujímať: Trumpovi v nemocnici podávajú remdesivir

 

Podľa tímu lekárov 74-ročnému prezidentovi v posledných dňoch dvakrát poklesla hladina kyslíka a dostával aj steroidy. Jeho zdravotný stav však celkovo lekári hodnotili pozitívne s dobrými vyhliadkami.

 

Prezident sa cíti dobre

Samotný Trump zverejnil v noci na nedeľu video z nemocnice, v ktorom uviedol, že sa už cíti "oveľa lepšie". Vyjadril tiež presvedčenie, že sa "čoskoro" vráti do Bieleho domu.

 

img

 

Uviedol však aj, že nasledujúce dni budú "skutočnou skúškou" v ďalšom priebehu jeho choroby. Trump v noci na piatok na Twitteri oznámil, že on a jeho manželka Melania majú pozitívne testy na nový druh koronavírusu

 

 

Súvisiaci článok: Trump vo videu z nemocnice poslal odkaz

 

Biden s Peceom sú negatívny

Kandidát Demokratickej strany na prezidenta Spojených štátov Joe Biden mal v nedeľu negatívny test na nový koronavírus. Výsledky prišli päť dní po tom, ako Biden strávil na predvolebnom dueli viac ako 90 minút na pódiu s prezidentom Donaldom Trumpom.

 

img

 

Biden mal dva negatívne testy aj v piatok, informovala ďalej agentúra AP. V pondelok by mal v rámci kampane navštíviť Floridu. Jeho tím uviedol, že bude naďalej dodržiavať zdravotnícke pokyny, pokiaľ ide o rúška, sociálny odstup a počty účastníkov podujatí.

 

Negatívne výsledky testov na koronavírusom mali tiež viceprezident Mike Pence a jeho manželka Karen, potvrdil v nedeľu Penceov hovorca.

 

Prečítajte si viac: AKTUALIZOVANÉ Trump aj s prvou dámou majú pozitívny test na COVID-19, žiadne zdravotné ťažkosti nemajú

 

Trump sa možno zúčastní na druhom dueli s Bidenom

Podľa AP sa očakáva, že Pence bude tento týždeň pokračovať v kampani bez zmien v protokoloch, ktoré majú zamedziť, aby sa infikoval.

 

V stredu večer by sa mal v Salt Lake City stretnúť na debate viceprezidentských kandidátov s demokratickou nominantkou Kamalou Harrisovou.

 

K predvolebným mítingom sa chce čo najskôr vrátiť aj samotný Trump, ak mu lekári povolia cestovanie. Hovorkyňa Bieleho domu Kayleigh McEnanyová nevylúčila prezidentovu účasť na druhom dueli s Bidenom, ktorý sa má konať už budúci týždeň v Miami.

 

 

Ochranné pomôcky pred koronavírusom si môžete objednávať na shop.netky.skNa sklade sú dezinfekčné gély, ale aj ochranné rúška - jednorázové i textilné

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies