Andrea Kalavská: Štátne laboratórium nevznikne tento rok

NETKY.SK • 10 December 2019, 08:22 • 2 min
Andrea Kalavská: Štátne laboratórium nevznikne tento rok

BRATISLAVA - Štátne laboratórium tohto roku na Slovensku nevznikne. Dôvodom je veľa papierovania a byrokracie. Tvrdí to ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská (nominantka Smeru-SD).

slovakia

left justify in out

"Ja som veľmi chcela, aby bolo nové štátne laboratórium na Slovensku, ale je viditeľné, že to do konca roka nebude. Bude to v priebehu, ak sa všetko podarí, budúceho roka, ale je s tým veľa papierovej roboty," povedala Kalavská.

 

Ministerka si uvedomuje, že štát potrebuje svoje štátne laboratórium. Myslí si tiež, že všetky nemocnice, v ktorých to je možné, by mali mať svoje vlastné laboratórium.

 

img

Ilustračné foto. Zdroj: Unsplash

 

Ambíciu vytvoriť veľké štátne laboratórium, ktoré by poskytovalo všetky laboratórne vyšetrenia, vyslovila šéfka rezortu ešte začiatkom júna tohto roku.

 

Laboratórium by fungovalo v nehnuteľnosti v Malackách, ktorá prešla do správy Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR zo Správy štátnych hmotných rezerv SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies