Sagan sa za favorita na Miláno-San Remo nepovažuje, ale chce uspieť

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 14:45 • 2 min
Sagan sa za favorita na Miláno-San Remo nepovažuje, ale chce uspieť

MILÁNO - Slovenský cyklista Peter Sagan chce na jarnej klasike Miláno-San Remo nadviazať na etapové víťazstvo z pretekov Tirreno-Adriatico. Nedeľňajšie podujatie je s 293 kilometrami najdlhšou jednodňovou klasikou v sezóne. Pre malý počet stúpaní a relatívne rovinatý profil by trať mala vyhovovať cyklistom s tradične silným záverom, medzi ktorých patrí aj Sagan.

slovakia

left justify in out

Člen tímu Tinkoff-Saxo v pondelok dosiahol svoje prvé víťazstvo v sezóne, ktoré bolo zároveň premiérovým vo farbách nového tímu. Prelomil tak dlhé čakanie na etapový triumf, naposledy vystúpil na najvyšší pódiový stupienok vlani v júni majstrovstvách Slovenska. Sagan uspel na Tirreno-Adriatico v náročných podmienkach a daždivom počasí, čo by v nedeľu mohlo byť jeho výhodou, pretože organizátori 106. ročníka podujatia očakávajú podobné počasie.

 

"Na Miláno-San Remo chcem predviesť čo najlepší výkon tak, ako je tomu na každých iných pretekoch. Víťazná mentalita nášho tímu sa nemení, vždy chceme uspieť. V nedeľu sa postavím na štart s veľkými ambíciami, pretože toto podujatie je pre mňa špeciálne. Už dlho chcem na ňom uspieť," povedal Sagan pre portál cyclingnews.com.

 

Slovenský šampión mal na Miláno-San Remo k víťazstvu už niekoľkokrát veľmi blízko. V roku 2012 skončil štvrtý, keď vyhral špurt za trojčlennou skupinou, ktorá prišla po úniku do cieľa na čele so Simonom Gerransom. O rok neskôr mal triumf na dosah, keď ho v záverečnom šprinte predstihol iba Gerald Ciolek. Na tohtoročnej edícii sa Sagan za favorita nepovažuje.

 

"Je ťažké označiť niekoho za jasného favorita. V ostatných troch ročníkoch vždy niekto prekvapil, favorizovaní jazdci neuspeli. Je to špeciálna a nepredvídateľná trať najmä pred svoju dĺžku. Víťaz musí zvoliť správnu taktiku," dodal.

 

Sagana na Miláno-San Remo 2015 budú podporovať Matti Breschel, Daniele Bennati, Roman Kreuziger, Maciej Bodnar, Christopher Juul-Jensen, Manuele Boaro a Matteo Tosatto. Športový riaditeľ stajne Tinkoff-Saxo Bruno Cenghialta potvrdil, že tím bude pracovať pre potreby Sagana. "Peter bude lídrom. Myslím, že sme postavili univerzálny tím, ktorý zvládne kompletných takmer 300 kilometrov s tou správnou taktikou," uviedol Cenghialta.

 

Preteky Miláno-San Remo 2015 sú na programe v nedeľu od 10.00 h. Štart je v historickom centre Milána, tí najrýchlejší by mali doraziť do cieľa v San Reme okolo 17.00 h.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies