Mladí Slováci proti USA takto bojovali do posledných minút, v bráne stál Latkóczy

NETKY.SK • 3 Január 2021, 09:19 • 2 min
Mladí Slováci proti USA takto bojovali do posledných minút, v bráne stál Latkóczy

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov na MS v Edmontone hrali skoro ráno nášho času štvrťfinálový duel proti hokejistom USA.

slovakia

left justify in out

Zverenci Róberta Petrovického v závere 2. tretiny dokázali Matejom Kašlíkom znížiť na 1:3 a v 3. časti hry 2:3 upravoval hokejista HC´05 Banská Bystrica Dominik Sojka. No v záverečných minútach zápasu Farinacci zvýšil na 4:2 z pohľadu USA. Zámorskí hokejisti ešte postup do bojov o cenné kovy poistili gólom do brány, z ktorej už na striedačku odišiel Šimon Latkóczy, aby namiesto neho prišla posila do útoku v záverečnej snahe vyrovnať.

 

Počas turnaja patri zápas o postup medzi štvoricu najlepších medzi tie sympatickejšie, ako to uvádza aj hokejportal.net. Podobne sa sympaticky predviedlo proti Švajčiarom i Kanade.

 

 

„Tímu chýbali útoční ťahúni, preto aj strelených gólov bolo menej. Viac sa asi očakávalo od draftovaného Chromiaka, nepôsobil v útoku tak, ako pre Nemcov zahrali Stutzle či Peterka. Výborný turnaj odohral obranca Šimon Nemec, ktorý je vo svojom mladučkom veku veľkým prísľubom do budúcich rokov, podobne ako rovnako starý útočník Juraj Slafkovský," zhodnotil Marián Vychovalý aj na hokejportal.net.

 

Zverenci Róberta Petrovického, majstra sveta z Goteborku z roku 2002 tak na prelome rokov 2020 a 2021 v Kanade obsadili 8. miesto. Cieľom bol postup do štvrťfinále, podobne ako väčšinu rokov. Z tohto hľadiska sa dá hovoriť o splnenom cieli. Snáď za najväčší moment podujatia zo strany Slovenska môžeme označiť úžasný zákrok Šimona Latkóczyho v zápase so Švajčiarskom. Zákrok obletel hokejový svet. Prečítajte si aj o novoročných želaniach.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona