Sagan na pretekoch z Gentu do Wevelgemu skončil tretí

NETKY.SK • 31 Marec 2014, 06:09 • 2 min
Sagan na pretekoch z Gentu do Wevelgemu skončil tretí

WEVELGEM - Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil na nedeľňajších jednoetapových pretekoch z Gentu do Wevelgemu tretiu priečku. V záverečnom špurte na 233 km dlhej trati nestačil jazdec Cannondale, ktorý v minulom roku tieto preteky vyhral, na víťaza Nemca Johna Degenkolba z Giantu (5:34:43 h), resp. druhého Francúza Arnauda Demareho (FDJ).

slovakia

left justify in out

Ďalší Slovák na štarte Martin Velits z Omega Phara - Quick-Step obsadil 80. priečku (+2:27 min.), jazdec Tinkoff - Saxo Michal Kolář prišiel do cieľa ako 135. v poradí so stratou viac ako 13 minút na víťaza.
      

Záver pretekov priniesol dramatické vyvrcholenie. Najskôr sa 1500 m pred cieľom dotiahol početný pelotón na trio vedúcich cyklistov, následný boj o pódiové umiestnenia negatívne poznačila zrážka niekoľkých jazdcov, čo spôsobilo tesne pred cieľom hromadný pád. Sagan síce ešte niekoľko metrov pred koncom viedol, v samom závere však nestačil na dobrý špurt Nemca Degenkolba a Francúza Demareho. Preteky nedokončil ani jeden z favoritov na prvenstvo Nemec André Greipel z Lotta-Belisol, ktorého necelých osem kilometrov pred cieľom vyradil z boja o víťazstvo pád.
      
Výsledky:
Gent - Wevelgem (233 km): 1. John Degenkolb (Nem./Giant) 5:34:43 h., 2. Arnaud Demare (Fr./ FDJ.fr), 3. Peter SAGAN (SR/Cannondale), 4. Sep Vanmarcke (Bel./Belkin), 5. Tom Boonen (Bel./Omega Pharma - Quick-Step), 6. Tom Van Asbroeck (Bel./Topsport Vlaanderen), 7. Alexej Catevič (Rus./Kaťuša), 8. Jauheni Hutarovič (Bel./AG2R), 9.  Thor Hushovd (Nór./BMC Racing), 10. Jürgen Roelandts (Bel./Lotto) - všetci rovnaký čas ako víťaz ... 80. Martin VELITS (SR/Omega Pharma - Quick-Step) +2:27, 135. Michal KOLÁŘ (SR/Tinkoff - Saxo) +13:04



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies