Sagan: Keď jazdec len tak prejde okolo, nie je to pekné

NETKY.SK • 18 Marec 2016, 12:19 • 2 min
Sagan: Keď jazdec len tak prejde okolo, nie je to pekné

BRATISLAVA - Slovenský úradujúci majster sveta Peter Sagan patrí medzi najpopulárnejších cyklistov súčasnosti pre svoj štýl aj jedinečnú osobnosť.

slovakia

left justify in out

V nedávnom interview s výrobcom bicyklov a titulným sponzorom svojho tímu Tinkoff, firmou Specialized, rozprával aj o dôležitosti vzťahu k fanúšikom a užívania si kariéry.


"Veľa ľudí mi hovorí, že som schopný robiť všetko. To však nie je pravda. Bez bicykla by som tu nebol. Je však dôležité stále sa baviť. Pred pretekmi, keď vyjdem z tímového autobusu, je to niekedy šialené, ale začínam si zvykať na fanúšikov. Keď som bol mladý, tiež som chcel vidieť svojho obľúbeného jazdca. Rozumiem, keď si ľudia berú dovolenku, aby sa mohli ísť pozrieť na preteky, zažiť ich atmosféru a stretnúť sa s cyklistami. Keď jazdec len tak prejde okolo, podľa mňa to nie je pekné. Ja sa vždy snažím niečo ukázať. Som rád, že som dokázal pretaviť svoj talent a dostal sa do profesionálnej cyklistiky. Je to sen, ale veľmi náročný sen," povedal 26-ročný Žilinčan.


Petra Sagana v sobotu čaká prvý vrchol sezóny, ktorým bude prvá monumentálna klasika Miláno-San Remo. "Je veľmi ľahké na nej jazdiť, ale veľmi tažké ju vyhrať. Mali sme dobrý štart do sezóny, sú to dôležité preteky pre mňa i celý tím. Moje zručnosti na bicykli môžu byť prospešné," pokračoval Sagan, ktorý si ešte raz pripomenul výnimočnosť momentu po triumfe na septembrových majstrovstvách sveta v americkom Richmonde. "Bol to pre mňa najúžasnejší výsledok v živote. Len jeden muž môže nosiť dúhový dres počas celého roka. Rozmýšľal som o chvíli, keď som preťal cieľovú čiaru. Cítil som sa inak, bol som v eufórii," dodal štvornásobný víťaz bodovacej súťaže na Tour de France a tromf tímu Tinkoff v jarnej sezóne klasík.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies