S Richardom Müllerom sa v Pezinku predstaví aj Andrej Šeban

NETKY.SK • 26 Jún 2014, 13:49 • 2 min
S Richardom Müllerom sa v Pezinku predstaví aj Andrej Šeban

BRATISLAVA - Slovenský spevák Richard Müller vystúpi počas koncertu, ktorý sa bude konať 27. júna v Pezinku, aj s gitaristom Andrejom Šebanom.

slovakia

left justify in out

V rámci špeciálneho podujatia s názvom Richard Müller a hostia sa v Amfiteátri predstavia aj speváčky Zuzana Smatanová, Lucia Šoralová a Sima Martausová a tiež ich český kolega Dan Bárta.

 

"Koncert v Pezinku bude naozaj špeciálny. Veľmi sa teším na Dana Bártu, ktorého si veľmi vážim profesionálne aj ľudsky. Samozrejme, teším sa, že prijali pozvanie aj moje kolegyne a že si zaspievam spolu so Zuzkou Smatanovou, Luciou Šoralovou a Simou Martausovou. Okrem toho som prichystal aj dve ďalšie prekvapenia v podobe hudobných hostí. Po rokoch si zahráme spolu s Andrejom Šebanom. Myslím si, že sa ľudia majú naozaj na čo tešiť," povedal Müller, ktorý so spomínaným Bártom vystupuje už dlhšie. Minulý piatok spolu potešili návštevníkov a návštevníčky festivalu BS City Beats. "Také výborné publikum, aké bolo v Banskej Štiavnici, by som najradšej nosil so sebou na všetky koncerty," vyhlásil Müller, ktorý pokračuje v koncertovaní aj napriek nedávnemu úmrtiu matky. "Žiaľ za milovanou osobou nie je ohraničený začiatkom ani koncom. To, čo sa odohráva v mojom vnútri, je moja súkromná vec. A to, že musím ísť do práce, čiže odohrať koncert, je súčasťou môjho profesionálneho života," dodal. 

 

Richard Müller počas kariéry spolupracoval aj s Jarom Filipom, Petrom Hapkom, Milanom Lasicom, Ivou Bittovou či Marcelom Buntajom. Medzi jeho najväčšie hity patria skladby ako Tlaková níž, Nočná optika, Spočítaj ma, Cigaretka na 2 ťahy, Milovanie v daždi, Štěstí je krásná věc, Po schodoch, Baroko alebo V tom istom meste. Jeho zatiaľ posledným sólovým albumom je nahrávka Ešte (2011), na ktorej syn herca Vladislava Müllera a herečky Elišky Müllerovej spolupracoval najmä s Ivanom Táslerom. Dvojica Müller - Tásler sa pri práci stretla po desiatich rokoch. Predtým hudobníci spolupracovali na štúdiovke 01 (2001). Müller vlani vydal s vokálnou formáciou Fragile album Hlasy, ku ktorému absolvovali aj úspešné turné. 

 

Andrej Šeban sa narodil 23. júna 1962 v Bratislave. Okrem Müllera s ním spolupracovali aj Pavol Hammel, Robo Grigorov, Marika Gombitová, Dežo Ursiny či Peter Lipa. Šeban, ktorý je bývalým členom kapiel Demikát, Banket a Free Faces, sa venuje aj tvorbe scénickej hudby pre rozhlasové hry, dokumentárne i hrané filmy. Na konte má albumy ako Čo dom dal (1993), Andrej Šeban Band... (1997), Sklony (2008) alebo Časozber (2011).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies