Ryanair plánuje dosiahnuť svoj ďalší rast na trhoch mimo Veľkej Británie

NETKY.SK • 6 Apríl 2017, 15:52 • 2 min
Ryanair plánuje dosiahnuť svoj ďalší rast na trhoch mimo Veľkej Británie

LONDÝN - Írske aerolínie Ryanair v nasledujúcich dvoch rokoch plánujú dosiahnuť svoj ďalší rast na trhoch mimo Veľkej Británie, ktorá koncom marca odštartovala proces odchodu z Európskej únie (EÚ). Vyhlásil to dnes Neil Sorahan finančný riaditeľ aerolínií, ktoré sú z hľadiska počtu pasažierov najväčším nízkonákladovým leteckým dopravcom v Európe.

slovakia

left justify in out

Sorahan dnes novinárom v Londýne povedal, že aerolínie vlani plánovali rast na britskom trhu o 15 %, ale namiesto toho zaznamenali len 6-% rast. Letecká spoločnosť sa preto rozhodla dosiahnuť expanziu na iných trhoch.

 

Pripustil, že s blížiacim sa koncom rokovaní o odchode Británie z EÚ, sa môže aj tempo rastu tržieb a zisku v leteckej doprave na tamojšom trhu spomaľovať.

 

Rokovania totiž sprevádza neistota a letecké spoločnosti zatiaľ nevedia, čo sa bude diať v rámci leteckej dopravy medzi ostrovmi a kontinentom.

 

Ryanair už koncom marca varoval britskú vládu, že ak počas rokovaní o brexite neuzatvorí s EÚ novú dohodu o leteckej doprave, nebude môcť lietať medzi Britániou a kontinentálnou Európou.

 

Jediným možným pozitívom brexitu z pohľadu klientov bude podľa Sorahana pravdepodobné zníženie cien leteniek.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies