Ruský súd vynesie verdikt nad Navaľným a jeho bratom

NETKY.SK • 30 December 2014, 06:55 • 2 min
Ruský súd vynesie verdikt nad Navaľným a jeho bratom

MOSKVA - Moskovský okresný súd vynesie verdikt nad opozičným lídrom Alexejom Navaľným a jeho bratom Olegom už v utorok. Informovala o tom ruská agentúra TASS citujúca Navaľného právnika.

slovakia

left justify in out

Pôvodne sa verdikt pritom očakával až 15. januára, stúpenci známeho aktivistu však na tento termín ohlásili veľké protestné zhromaždenie. Obaja muži čelia obvineniam zo sprenevery, ktorej sa údajne dopustili voči francúzskej kozmetickej firme Yves Rocher a ďalšej spoločnosti. Spreneveriť mali spolu vyše 30 miliónov rubľov (vyše 430-tisíc eur). Prokuratúra pre nich žiada trest vo výške desať rokov väzenia.

 

Navaľný je v prísnom domácom väzení už vyše ôsmich mesiacov. Popredného kritika politiky Kremľa známeho predovšetkým odhaľovaním korupcie vo vládnych kruhoch ešte v júli minulého roka usvedčili zo sprenevery v úrade gubernátora Kirovskej oblasti, kde pôsobil ako poradca. Pôvodný trest v podobe päťročného pobytu vo väzení mu neskôr zmenili na podmienečný. V apríli ho súd v Moskve uznal vinným z ohovárania a udelil mu pokutu vo výške 300-tisíc rubľov (v prepočte viac ako šesťtisíc eur).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies