Ruský spevák Josif Kobzon koncertom podporil separatistov v Donecku

NETKY.SK • 28 Október 2014, 09:03 • 2 min
Ruský spevák Josif Kobzon koncertom podporil separatistov v Donecku

DONECK - Ruský spevák Josif Kobzon, ktorý sa preslávil v sovietskej ére, dnes napriek varovaniu ukrajinských úradov pricestoval do povstaleckej bašty Doneck, kde svojím vystúpením podporil proruských separatistov bojujúcich proti vládnym silám.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ako informovala agentúra AP, 77-ročného Kobzona, ktorý verejne vyjadruje podporu hnutiu za nezávislosť proruských regiónov východnej Ukrajiny, úrady pred príchodom varovali, že mu nebude umožnený vstup do krajiny. Napriek tomu dorazil do Donecka trasou, ktorú vzbúrenci využívajú na presun zbraní a bojovníkov.
      

Ruská televízia priniesla zábery, na ktorých je vidno národného umelca ZSSR ako nadšenému doneckému publiku tvorenému prevažne staršími ľuďmi, ako aj ozbrojencami spieva vlastenecké piesne vrátane titulu zo studenej vojny s názvom "Chcú Rusi vojnu?". Kobzon koncert ukončil duetom s povstaleckým lídrom Alexandrom Zacharčenkom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies