Ruský rýchlokorčuliar Viktor An žiada MOV o vysvetlenie, prečo mu zakázali štart na olympiáde

NETKY.SK • 26 Január 2018, 16:56 • 2 min
Ruský rýchlokorčuliar Viktor An žiada MOV o vysvetlenie, prečo mu zakázali štart na olympiáde

MOSKVA - Šesťnásobný olympijský víťaz v rýchlokorčuľovaní na krátkej dráhe Rus Viktor An chce vedieť, prečo dostal zákaz štartovať na zimných olympijských hrách 2018 v Pjongčangu. O jeho neúčasti rozhodla komisia Medzinárodného olympijského výboru zaoberajúca sa "čistotou" a spôsobilosťou ruských športovcov štartovať na najväčšom zimnom sviatku pod piatimi kruhmi. An sa medzi previnilcami objavil na poslednú chvíľu a nebude mať teda čas na odvolanie sa do začiatku ZOH.

slovakia

left justify in out

V otvorenom liste prezidentovi Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomasovi Bachovi An napísal, že je "neúctivé, že žiaden konkrétny dôvod nevysvetľuje vylúčenie z Hier, navyše ľudia sa na mňa teraz pozerajú ako na športovca, ktorý užil doping".

"Pretekať v Kórejskej republike by bolo mimoriadne významnou súčasťou mojej kariéry z viacerých dôvodov. Verím, že MOV napokon objasní dôvody môjho vylúčenia, aby som bol schopný brániť moju česť a dôstojnosť," pokračoval An, rodák z juhokórejského Soulu, ktorý Rusko reprezentuje od roku 2011. Jeho list v piatok zverejnila Ruská korčuliarska únia.

Hovorca ruského prezidenta Vladimira Putina Dmitrij Peskov na túto tém povedal: "Prebiehajú intenzívne kontakty s MOV na objasnenie situácie a aby záujmy našich športovcov, ktorí môžu štartovať na Hrách, boli kompletne zabezpečené a rešpektované. Sú športovci, ktorí spochybňujú svoje práva v právnom kontexte, ďalší apelujú na verejnú mienku alebo na vedenie olympijských výborov, to je ich právo." MOV nepotvrdil, ktorí Rusi budú prizvaní k súťažiam v Pjongčangu a nevysvetlil žiadne individuálne rozhodnutia. Uviedol však, že novozískané záznamy z moskovského antidopingového laboratória zohrali úlohu pri rozhodovaní.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies