Ford mení šéfa pre denné operácie v Európe

NETKY.SK • 21 Marec 2019, 21:37 • 2 min
Ford mení šéfa pre denné operácie v Európe

KOLÍN NAD RÝNOM - Druhá najväčšia automobilka sveta, hneď po japonskej Toyote, mení vo svojej európskej pobočke hlavné vedenie. Spoločnosť sa rozhodla pre toto radikálne riešenie z dôvodu, že sa jej v Európe prestalo dariť.

slovakia

left justify in out

Novým šéfom sa stane 51-ročný Brit Stuart Rowley, ktorý doteraz viedol operácie len Severnej Amerike. Na čele európskeho Fordu vystrieda Stevena Armstronga. Obaja manažéri v uplynulých mesiacoch úzko spolupracovali, aby dostali Ford v Európe tam, kde bol.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A Ford Cologne Christmas greeting #ford #fordcologne #cologne #koln

Príspevok, ktorý zdieľa The Double G Garage (@double_g_garage),

 

Fordu sa v Európe nedarí a v polovici marca spoločnosť oznamila, že v Kolíne nad Rýnom zruší 5000 pracovných miest. Koncern zaznamenal za minulú rok v Európe stratu 398 miliónov USD. Armstrong, ktorý šéfoval európskym operáciám len jeden a pol roka, by síce mal zostať členom predstavenstva Ford of Europe, ale denné operácie by pod neho už nepatrili.

 

img

 

Spoločnosť okrem toho potvrdila, že finančný riaditeľ Bob Shanks po 42 rokoch v koncerne odchádza koncom tohto roku do dôchodku. Za jeho nástupcu bol už menovaný Tim Stone, ktorý v novej fukcii začne pôsobiť od júla. Stone bol naposledy finančným šéfom spoločnosti Snap, čo je materská firma Snapchatu.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies