Ruský minister hospodárstva: Dohody z Minska môžu pomôcť k stiahnutiu sankcií

NETKY.SK • 13 Február 2015, 15:24 • 2 min
Ruský minister hospodárstva: Dohody z Minska môžu pomôcť k stiahnutiu sankcií

MOSKVA - Dohody dosiahnuté vo štvrtok na summite v Minsku o uzatvorení prímeria na východe Ukrajiny a stiahnutí ťažkej bojovej techniky z oblasti napomôžu ku stiahnutiu sankcií voči Rusku. Vyhlásil to dnes ruský minister hospodárstva Alexej Uljukajev, ktorého citovala agentúra TASS.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Verím, že sú (dohody z Minska) skutočné, vážne a zmysluplné," povedal Uljukajev.
     

"Celkovo som hlboko presvedčený, že postupne nachádzame možnosti pre vyriešenie tohto problému (stiahnutie sankcií). Zdá sa mi, že všetky strany, najmä tie obchodné, sú z toho unavené," dodal minister.
     

Európska únia uvalila na Rusko a proruských separatistov na Kryme a východe Ukrajiny sankcie, ktoré obsahujú zákaz vydávania víz, zmrazenie majetku, zamedzenie prístupu na európske kapitálové trhy a k zbraniam a technológiám.
     

Účastníci rokovaní tzv. normandskej štvorky uzavreli vo štvrtok v Minsku dohodu o ukončení bojov na juhovýchode Ukrajiny. Dokument podpísali len členovia kontaktnej skupiny pre urovnanie krízy.
     

Francúzsky prezident Francois Hollande, nemecká kancelárka Angela Merkelová, ukrajinský prezident Petro Porošenko a ruský prezident Vladimir Putin - ako predstavitelia normandskej štvorky - sa k plneniu dohody zaviazali ústne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies