Rusko vysiela do boja o Oscara Zviagincevov film Bez lásky

NETKY.SK • 22 September 2017, 09:07 • 2 min
Rusko vysiela do boja o Oscara Zviagincevov film Bez lásky

MOSKVA - Príbeh rozvádzajúceho sa manželského páru, ktorému zmizne 12-ročný syn, ponúka ruský príspevok do súboja o Oscara pre najlepší zahraničný film roka.

slovakia

left justify in out

Snímku Neľubov (Bez lásky) nakrútil renomovaný ruský režisér Andrej Zviagincev v koprodukcii s Belgickom, Francúzskom a Nemeckom.

 

Film, ktorý ocenili už na Medzinárodnom filmovom festivale v Cannes cenou poroty, vybrala odborná porota. Pre rodáka z Novosibirska Andreja Zviaginceva to nebude prvá účasť v súbojoch o prestížne ocenenie Americkej filmovej akadémie, ktoré budú udeľovať 4. marca 2018. Už v minulosti sa o rovnakú trofej uchádzali jeho debut Návrat i predposledná snímka Leviatan, avšak neúspešne.

 

Zviagincevovo dielo ocenili už doteraz desiatkami trofejí a nominácií na ocenenia vrátane cien z festivalových prehliadok v Benátkach (Zlatý lev za debut Návrat), Cannes, Cottbuse, Durbane, Gijóne, Haife, Londýne (ocenenie pre najlepší súťažný film za Leviatan), Ľubľane, Mexiku, Mníchove, Moskve (Ceny ruských filmových klubov za snímky Vyhostenie a Elena), Palm Springs, Sarasote, Talline či Toronte.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies