Rusko v noci podniklo útoky cielené na východ i západ Ukrajiny

NETKY.SK • 20 Jún 2023, 11:00 • 2 min
Rusko v noci podniklo útoky cielené na východ i západ Ukrajiny

KYJEV - Rusko podniklo v noci vzdušné útoky na Ukrajinu, ktorých cieľom bol Kyjev a rôzne mestá ležiace od východu až po západ krajiny. Na väčšine územia Ukrajiny tak v noci hučali sirény varujúce pred vzdušnými útokmi aj niekoľko hodín.

slovakia

left justify in out

Rusko podniklo v noci vzdušné útoky na Ukrajinu, ktorých cieľom bol Kyjev a rôzne mestá ležiace od východu až po západ krajiny. Na väčšine územia Ukrajiny tak v noci hučali sirény varujúce pred vzdušnými útokmi aj niekoľko hodín, informuje TASR podľa správy agentúry Reuters.

 

Vojenská správa Ľvova - mesta na západe Ukrajiny, ktoré leží len asi 70 kilometrov od Poľska a teda aj hraníc NATO - uviedla, že Rusi zasiahli počas noci kritickú infraštruktúru. V dôsledku útoku tam tiež vypukol požiar. Podľa predbežných informácií však neboli z Ľvova hlásené nijaké obete. Šéf Záporožskej oblastnej vojenskej správy Jurij Malaško na sociálnej sieti Telegram uviedol, že cieľom ruských útokov bola telekomunikačná infraštruktúra a poľnohospodárske objekty. Ani v Záporožskej oblasti na juhu Ukrajiny nehlásili bezprostredne žiadne obete.

 

Kyjevská vojenská správa uviedla, že jej obranné vzdušné systémy boli zapojené do odrážania ruských útokov dronmi. Celkový rozsah nočných útokov nebol bezprostredne známy, rovnako ako ani rozsah škôd. Reuters zároveň upozorňuje, že dané informácie nedokázal nezávisle overiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies