Rusko uzná výsledky akéhokoľvek vyšetrovania v Salisbury za prítomnosti dôkazov, vyhlásili na Ministerstve obrany

NETKY.SK • 5 Apríl 2018, 16:57 • 2 min
Rusko uzná výsledky akéhokoľvek vyšetrovania v Salisbury za prítomnosti dôkazov, vyhlásili na Ministerstve obrany

HAAGU - Ruská federácia uzná zistenia akéhokoľvek vyšetrovania v Salisbury, no za prítomnosti dôkazov. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Ako vyhlásil vedúci chemicko-analytického laboratória Ministerstva obrany Igor Rybalchenko, odmietnutie Technického sekretariátu OPCW zdieľať výsledky vyšetrovania, podkopáva integritu organizácie.

 

Rusko uzná výsledky akéhokoľvek vyšetrovania incidentu v Salisbury, ak bude založené na skutočnostiach. Toto povedal šéf chemicko-analytického laboratória Ministerstva obrany Ruskej federácie Igor Rybalchenko, na mimoriadnom zasadnutí Organizácie pre zákaz chemických zbraní, ktoré sa konalo na podnet Ruska.
   

"Chceme zdôrazniť, že Rusko uzná výsledky akéhokoľvek vyšetrovania, najmä preto, že v tom prípade je ovplyvnená oblasť kompetencie OPCW a nielen záujmy Veľkej Británie, ak to bude založené na skutočnostiach a dôkazoch," povedal Rybalchenko.
     

Rybalchenko taktiež poznamenal, že odmietnutie Technického sekretariátu Organizácie pre zákaz chemických zbraní (OPCW) zdieľať s Ruskom výsledky vyšetrovania incidentu v Salisbury, podkopáva integritu OPCW.
   

"Na Technickom sekretariáte OPCW vyhlásili, že môžu zdieľať informácie, ktoré majú k dispozícii iba so súhlasom britskej strany. Toto je absolútne abnormálna situácia, ktorá podkopáva integritu našej organizácie," vyhlásil Rybalchenko .
   

"Teraz môžete objektívne konštatovať, že na pozadí množstva výziev k nám na spoluprácu s OPCW,  je Rusko v skutočnosti úplne odstránené z informácií o tomto prípade," podotkol on.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies