Deti radi jazdia na kolobežke: Naučte ich to bezpečne

NETKY.SK • 24 Október 2019, 11:33 • 2 min
Deti radi jazdia na kolobežke: Naučte ich to bezpečne

Dopravní policajti boli privolaní k nehode, pri ktorej auto zachytilo 10 ročné dievča jazdiace na kolobežke.

slovakia

left justify in out

Dievča sa pohybovalo po chodníku v meste Hlohovec po Ulici SNP. Pravdepodobne náhle a bez zastavenia vbehlo na priechod pre chodcov, do jazdnej dráhy prichádzajúcemu Seatu Alhambra. 

 

Vodič auta, napriek snahe, kontaktu s kolobežkárkou už nedokázal zabrániť. Dievčatko po náraze spadlo na zem, našťastie, podľa vyjadrenia lekárov, neutrpelo pri nehode žiadne zranenia. 

 

img

 

Polícia apeluje na rodičov, aby svojim deťom neustále prízvukovali zásady bezpečnosti na ceste. Kolobežkár sa v tomto ponímaní považuje za chodca. Pre deti by malo byť samozrejmosťou vstupovať na cestu, až keď sa presvedčia, že môžu z obidvoch strán bezpečne prejsť.

 

Rodičia by trasu do školy mali absolvovať spolu s dieťaťom a naučiť ho, ako prísť bezpečne. Poukázať na všetky nástrahy, ktoré môžu dieťa cestou do školy postretnúť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona