Rusko tvrdí, že odvrátilo ukrajinský útok na Novorossijsk

NETKY.SK • 4 August 2023, 10:17 • 2 min
Rusko tvrdí, že odvrátilo ukrajinský útok na Novorossijsk

MOSKVA — Rusko tvrdí, že v noci na piatok odvrátilo ukrajinský útok na námornú základňu v meste Novorossijsk ležiacom na pobreží Čierneho mora.

slovakia

left justify in out

K tomuto prístavnému mestu sa podľa ministerstva blížili dva námorné drony, ktoré zničili hliadkovacie člny. V čiernomorskom prístave Novorossijsk sa okrem námornej základne nachádza koncový bod ropovodu, ktorý cez Rusko prepravuje väčšinu ropy z Kazachstanu.

Prevádzkovateľská spoločnosť Caspian Pipeline Consortium uviedla, že pokračuje v čerpaní ropy do kotviacich tankerov. Pohyb lodí v prístave bol však dočasne pozastavený, citovala z vyhlásenia spoločnosti agentúra Interfax. Či sa na Novorossijsk skutočne pokúsili zaútočiť ukrajinské člny, sa zatiaľ oficiálne nepotvrdilo.

Ruská čiernomorská flotila je však terčom útokov od začiatku ruskej vojenskej invázie na Ukrajinu pred viac než rokom a v poslednom čase sa zintenzívnili. Ruský rezort obrany v piatok tiež uviedol, že zostrelil 13 dronov nad anektovaným Krymským polostrovom. K obetiam ani škodám podľa neho nedošlo.

Ruské médiá v piatok informovali, že minister obrany Sergej Šojgu navštívil predsunuté veliteľské stanovište armádnej skupiny Stred, ktorá bojuje na Ukrajine v prvej línii, kde sa stretol sa s veliacimi dôstojníkmi. Šojgu boli informovaný o aktuálnej situácii na fronte a "poďakoval sa veliteľom a vojakom... za úspešné útočné operácie" v smere na Lyman na východe Ukrajiny. Vo vyhlásení ozbrojených síl sa neuvádza, kedy sa návšteva uskutočnila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / DPA, AFP Foto: Obozrevatel
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies